Відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦ

Відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦ12 травня у резиденції Предстоятеля УПЦ на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед засіданням синодали помолились за Божественною літургією у Миколаївському домовому храмі резиденції Предстоятеля.

Засідання очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Постійними членами Священного Синоду є: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон, митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, секретар Священного Синоду УПЦ, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Тимчасовими членами Священного Синоду є: митрополит Тульчинський і Брацлавський Іоанафан, митрополит Вінницький і Барський Варсонофій та архієпископ Конотопський і Глухівський Роман.

Перед початком роботи Предстоятель звернувся до членів Синоду зі вступним словом.

Від імені Священного Синоду митрополит Агафангел оголосив вітальний адрес Блаженнішому Митрополиту Онуфрію з нагоди 50-річчя чернечого постригу Предстоятеля і вручив йому пам’ятну грамоту.

Ієрархи Української Православної Церкви оцінили виклики, які стоять перед УПЦ сьогодні, вирішували кадрові та інші питання життя Церкви.

Підсумки Синоду читайте за посиланням.

 Відбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦВідбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦВідбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦВідбулося перше у 2021 році засідання Священного Синоду УПЦ