Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села Поділля

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села Поділля14 квітня 2021 року у середу 5-ої седмиці Великого посту Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Свято-Покровському храмі села Поділля. 

Перед Літургією до Таїнства Сповіді приступили священнослужителі Березанського благочиння. Таїнство звершив духівник благочиння протоієрей Анатолій Левицький

Під час літургії Його Високопреосвященству співслужили - благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) та духовенство благочиння. 

За богослужінням співав кватрет студентів Київської духовної академії та семінарії. Особливістю уставного богослужіння у цей день є спів 24 додаткових покаянних стихир на “Господи воззвах…”, котрі готують віруючих до читання Великого покаянного канону преподобного Андрія Критського ввечері цього дня. 

На малому вході Його Високопреосвященство за труди на славу Святої Церкви та до Дня Пасхи Христової нагородив настоятеля храму протоієрея Олександра Губенка правом звершення Божественної Літургії із відкритими Царськими Вратами до Херувимської пісні. 

Після запричасного віршу проповідь виголосив настоятель храму Різдва Іоанна Предтечі села Лехнівка протоієрей Анатолій Левицький. У проповіді священик наголосив на важливості покаяння для духовного очищення та розвитку. 

Після Літургії до духовенства та парафіян звернувся митрополит Антоній. Владика закликав духовенство мужньо й самовіддано звершувати служіння на парафіях та у кріпості духа далі проходити поприще Великого посту. 

За заслуги перед Православною Церквою та благодійність Горєв Сергій Станіславович був нагороджений орденом Української Православної Церкви святого архістратига Божого Михаїла, а Соколов Андрій Олексійович грамотою Предстоятеля Української Православної Церкви. Наостанок, настоятель храму протоієрей Олександр Губенко подякував Високопреосвященному владиці та духовенству за спільну молитву.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села ПоділляМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Літургію Передосвячених Дарів у Покровському храмі села Поділля