У День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війні

У День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війні9 травня 2020 року, у 75-річчя святкування Перемоги над нацизмом, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій підніс заупокійні молитви за спочилими в роки Другої світової війни біля могили Невідомого солдата на території Парку Вічної Слави у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Разом з Його Блаженством молилися керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарії Київської Митрополії, духовенство Київської єпархії.

Після молитви Архіпастир разом з архієреями та духовенством поклали квіти до могили Невідомого солдата.

Потім Блаженніший владика відповів на запитання журналістів та висловив привітання зі святом:

“Усіх вас, дорогі брати й сестри, вітаю з Днем Перемоги! Сьогодні ми святкуємо День Перемоги над фашизмом. Фашизм – це крайня форма суспільної гордині, яка веде людей до самознищення.  І це дуже ясно показав приклад, який стався 75 років тому, коли могутня держава, озброєна до зубів, була переможена досить таки скромними силами – скромними воєнним потенціалом, але сильними духом.

Ми сьогодні схиляємо свої голови перед тими воїнами й вождями, які поклали своє життя на полі битви. Які віддали своє життя для того, щоб ми жили з вами, щоб ми не були рабами, не були людьми четвертого або п’ятого сорту, а були добрими людьми, які можуть насолоджуватися красотами цього життя, цього світу – тим, що Бог нам дав для нашого життя. Нехай Господь тим, хто залишився живий – хоча їх уже не багато таких ветеранів – нехай Господь подасть їм здоров’я, нехай Господь їх утішить і подасть все, що потрібно для земного життя. Христос воскрес!”.

 

 У День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війніУ День Перемоги митрополит Антоній молився разом із Предстоятелем УПЦ за загиблими у Другій світовій війні