Митрополит Антоній підбив підсумки Великого Хресного ходу на честь Дня Хрещення

Митрополит Антоній підбив підсумки Великого Хресного ходу на честь Дня Хрещення27 липня 2019 року в Києво-Печерській Лаврі, після завершення Хресного ходу, відбувся брифінг для представників ЗМІ, під час якого Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній підбив підсумки молитовної ходи.

«Кожен, хто бере участь у Хресній ході, свідчить світу і Богу свою відданість канонічній Українській Православній Церкві. Дуже важко сказати, скільки було точно людей цього року. Ми бачимо, що було набагато більше людей, ніж минулого року. Тому за нашими приблизними підрахунками — біля 300 тисяч хрестоходців. Це дійсно велика кількість людей, яка свідчить про відданість українського народу тому вибору, який зробив святий князь Володимир», — зазначив митрополит Антоній.

Ієрарх УПЦ акцентував увагу на особливому змісті цьогорічного Хресного ходу.

Зокрема він відзначив: «Ми були учасниками великої події, яка хоч і повторюється кожного року, але щоразу переживається по-особливому. Це Хресна хода, яка присвячена Дню Хрещення Русі і проходить напередодні свята на честь рівноапостольного князя Володимира. Це дійсно особливі почуття, коли пліч-о-пліч йдуть люди різного віку з різних регіонів нашої Батьківщини, і в їхніх устах не політичні гасла, а молитва — сердечна молитва за свою Вітчизну, за свій народ і за свою Православну Церкву».

Керуючий справами УПЦ також зауважив, що серед хрестоходців були не тільки українці, а й паломники із сусідніх держав.

Крім ієрархів Православної Церкви Чеських земель і Словаччини та Сербської Православної Церкви, у Хресному ході, за словами владики, взяли участь прості віряни Румунської Православної Церкви. «Всі вони своєю присутністю також свідчать, що визнають в Україні одну канонічну Православну Церкву, яку очолює Блаженніший Митрополит Онуфрій», — додав він.

Митрополит Антоній відзначив, що всі святині — мощі святих угодників Божих і 5 чудотворних ікон Богородиці — відтепер будуть доступні для поклоніння в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври під час всенічного бдіння і всю ніч та наступного дня, 28 липня, під час Божественної літургії.

Архієрей УПЦ нагадав про особливість святкової Божественної літургії, під час якої також відбудеться урочисте прославлення в лику святих святителя Василія (Богдашевського), святителя Сильвестра (Малеванського) та професора КДА священномученика Олександра Глаголєва, і запросив усіх долучитися до соборної молитви.

 
March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31