Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в Естонії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в Естонії18—19 травня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній відвідав естонську столицю Таллін, де взяв участь в урочистостях із нагоди 25-річчя хіротонії Митрополита Таллінського і всієї Естонії Євгенія. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Урочистості розпочалися зі всенічного бдіння, яке було звершено 18 травня в храмі на честь ікони Божої Матері «Скоропослушниця» м. Таллін. Соборне богослужіння очолив Митрополит Таллінський і всієї Естонії Євгеній, якому співслужили гості з Помісних Православних Церков та ієрархи Естонської Православної Церкви: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тамасоський і Орінійський Ісая (Кіпрська Православна Церква), архієпископ Білостоцький і Гданський Яків (Польська Православна Церква), керуючий Берлінсько-Німецької єпархії Руської Православної Церкви архієпископ Подільський Тихон, архієпископ Мадридський і Лісабонський Нестор, вікарій Святішого Патріарха Сербського єпископ Моравицький Антоній, єпископ Мельнікський Герасим (Болгарська Православна Церква), єпископ Нарвський і Причудський Лазар, вікарій Ризької єпархії єпископ Елгавський Іоанн, вікарій Таллінської єпархії єпископ Маардуський Сергій.

 Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в Естонії
 

19 травня митрополит Антоній взяв участь у соборному богослужінні в кафедральному соборі в ім’я св. блгв. кн. Олександра Невського м. Талліна.

Керуючий справами УПЦ передав вітання Митрополиту Таллінському і всієї Естонії Євгенію від Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія, вручив йому з нагоди ювілею високі церковні нагороди та висловив вдячність за труди на славу Церкви Христової.

У свою чергу Митрополит Євгеній подякував усім присутнім за соборну молитву та за привітання з 25-ою річницею архієрейської хіротонії. Також Владика зауважив, що постійно молиться за мир в Україні та подолання розколу: «Ми підносимо молитви, щоб Господь умиротворив паству України, котра воїнствуюча нині, та ми молимся, щоб мир прийшов на цю землю».

Під час перебування у Талліні митрополит Антоній мав особисте спілкування з Митрополитом Таллінським і всієї Естонії Євгенієм, а також з ієрархами Естонської Православної Церкви та гостями з інших Помісних Православних Церков.

 
 
Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в ЕстоніїМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях в Естонії