Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія Богуцького

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія Богуцького14 травня 2019 року після важкої хвороби помер колишній міністр культури України Юрій Богуцький. Відспівування покійного звершив намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел в Успенському соборі монастиря у співслужінні керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія, а також братії Святої Печерської обителі 17 травня. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Юрій Петрович Богуцький народився 24 вересня 1952 року в с. Миколаївці Херсонської області. Закінчив Херсонське училище культури і Київський державний інститут культури. У 1997 році отримав звання професора, в 2001 році став кандидатом філософських наук. У 1999 році приблизно півроку був міністром культури і мистецтв України. У 2006-2007 роках також обіймав посаду міністра культури і туризму. З 2010 по 2013 рік був першим заступником міністра культури України. З 2014 по 2019 рік — радник президента України з питань культури.

Після закінчення Чину відспівування владика Павел висловив свої співчуття рідним і близьким спочилого, після чого звернувся до всіх присутніх зі словом: «Сьогодні ми проводжаємо в останню путь нашого друга, чоловіка, батька, брата, людину, яка прожила благочестиве життя. Він приймав всі церковні Таїнства. І перед останньою операцією він прийшов на сповідь, причастився Святих Христових Таїн, попросив мого благословення і сказав: “Владика, щоб не трапилося, я за все вдячний Богу!” Це може сказати тільки глибоко віруюча людина, яка жила церковним життям. Він завжди і всім допомагав, ніколи не забував про ближніх. Юрій Петрович незважаючи ні на що завжди допомагав Церкві Христовій, в якій був хрещений і в якій перебував до останнього свого подиху. Своїм прикладом і доброю порадою він завжди підказував, як треба вчинити його сподвижникам. Тому, дорогі браття і сестри, нам є чому повчитися у спочилого, тому що він був тією людиною, від якої йшло добро! Нехай же Господь упокоїть його душу в оселях праведних і за його добрі справи призведе до Свого Вічного Царства!»

   Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія БогуцькогоМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у відспівуванні Юрія Богуцького