Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій Землі

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій Землі26 квітня 2019 року делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм прибула на Святу Землю, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сьогодні, у Велику П’ятницю, священнослужителі та віряни Української Православної Церкви молилася за уставним ранковим богослужінням у Троїцькому соборі Руської Духовної місії в Єрусалимі.

Цього ж дня відбулася зустріч офіційної делегації Української Православної Церкви з Блаженнішим Патріархом святого граду Єрусалиму і всієї Палестини Феофілом III.

У ході зустрічі члени делегації УПЦ обговорили з Блаженнішим Патріархом Феофілом ситуацію, що склалася в Україні.

«Зустріч з патріархом — це не просто протокольна річ, вона наповнена певними акцентами, так як за рік ми переживаємо великі події, як особисті, так і суспільні. Патріарх сьогодні говорив, що божественна слава проявляється через людські страждання: те, що зараз переживають віруючі люди УПЦ. Адже дійсно відбувається якесь божевілля, коли люди називають себе християнами, православними, які претендують на статус в православному світі, але вони вриваються в храми, іноді під час богослужіння, б’ють священиків, б’ють віруючих. Як після цього їх назвати християнами? Нам Патріарх сказав дуже лаконічну фразу: “Ознака справжньої церкви – це страждання”. Також Патріарх передав вітання Митрополиту Онуфрію, єпископату і сказав, щоб ми не впадали у відчай, тому що за Голгофою завжди слідує Воскресіння», — передає «Страна.ua» слова митрополита Бориспільського та Броварського Антонія.

Після офіційної зустрічі українська делегація вирушила на молитву в Горненський монастир, а завтра, 27 квітня, представники УПЦ доставлять в Україну Благодатний вогонь.

 

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій Землі  Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій ЗемліМитрополит Бориспільський і Броварський Антоній очолює офіційну делегацію УПЦ на Святій Землі

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31