Предстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій Київщини

Предстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій Київщини28 березня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив зібрання архієреїв та благочинних Київської, Бориспільської та Білоцерківської єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зустріч відбулась в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У зборах взяли участь керуючий Бориспільською єпархією, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий Білоцерківською єпархією митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, а також вікарні архієреї Київської митрополії та благочинні трьох єпархій, які знаходяться на території Київської області.

Предстоятель звернувся до священнослужителів зі словами настанови та підтримки, закликаючи берегти істинну віру у час випробувань.

“Так життя складається, що Бог нам посилає випробування – це терпіння неправд, несправедливості. Господь посилає випробування для того, щоб дати нам шанс показати, що ми є християнами, що ми любимо Бога, що ми любимо ближніх”, – зазначив Архіпастир.

Його Блаженство наголосив на важливості берегти чистоту віри і неможливості йти на компроміси заради формальної єдності, руйнуючи при цьому основи церковного вчення.

“Якщо людина вийшла із Церкви, позбавила себе церковного спілкування, але вона покаялась, то вона знову може попасти в тіло церковне. Іншого шляху немає, немає ніяких угод. Про “подати один одному руки” говорять нам ті, хто Бога не знає. Вони думають, що в Церкві ми просто не хочемо руки один одному подати, а так би всі були єдині. Ні! Христос був на землі, не було єдинства: одні йшли за Христом, інші – проти Христа”, – підкреслив Предстоятель.

Блаженніший Архіпастир подякував духовенству за вірне служіння Церкві, розуміння Її призначення та вивірену позицію у сучасних складних умовах.

Предстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій КиївщиниПредстоятель очолив зібрання архієреїв та духовенства трьох єпархій Київщини