День пам’яті знайдення і перенесення мощей святителя Феодосія Чернігівського

День пам’яті знайдення і перенесення мощей святителя Феодосія Чернігівського22 вересня 2018 року, у день пам’яті знайдення і перенесення мощей святителя Феодосія Чернігівського, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі Чернігова.

Його Блаженству співслужили митрополит Вишгородський та Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Білогородський Сильвестр, духовенство собору та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Владика привітав присутніх зі святом та вручив митрополиту Амвросію орден святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня за труди на благо Церкви та з нагоди 75-річчя.

Митрополит Амвросій виголосив подячне слово, після чого відбувся молебень та хресний хід навколо Троїцького собору з мощами свт. Феодосія.