Митрополит Антоній взяв участь у ІХ щорічній конференції «Студентська наука в духовній школі» та відкритті виставки, присвяченої 200-літтю КДС

Митрополит Антоній взяв участь у ІХ щорічній конференції «Студентська наука в духовній школі» та відкритті виставки, присвяченої 200-літтю КДСЗ благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, 13 березня 2018 року, в Актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври (корп. №45) відбулось пленарне засідання ІХ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі».

Цьогоріч, конференція присвячена 100-річчю мученицької смерті священномученика Володимира (Богоявленського) митрополита Київського.

До президіуму увійшли: Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр та перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик.

Перед початком пленарного засідання з вступним словом до присутніх звернувся ректор Київських духовних шкіл єпископ Білогородський Сильвестр, який в своїй промові наголосив на важливості подібних наукових форумів.

Участь у роботі конференції беруть представники не тільки духовних шкіл, а також і світських вищих навчальних закладів.

Після цього з вітальним словом до учасників та гостей форуму звернувся Блаженніший Онуфрій, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Української Православної Церкви. Блаженніший Владика розповів про неоціненну роль мучеників в житті Церкви, які своєю кров’ю оросили нашу землю для процвітання Православ’я.

Характеризуючи значення священномученика Володимира, Блаженніший владика зауважив: “Священномученик Володимир – це взірець пастиря, який в будь-який час свого життя був готовий предстати перед Христом. Він достойно та гідно пройшов свою голгофу та прийняв вінець мучеництва”.

Далі з доповіддю ”Життєвий шлях та мученицький подвиг священномученика Володимира (Богоявленського)” виступив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, керуючий справами Української Православної Церкви. У своїй доповіді Його Високопреосвященство висвітлив складний життєвий шлях митрополита Володимира (Богоявленського). Особливу увагу в доповіді було приділено науковим досягненням священномученика під час студентських років, а також його архіпастирському служінню.

Наступним виголосив доповідь ректор Академії єпископ Білогородський Сильвестр. Тема доповіді владики ректора: ”Релігійно-етичні принципи в літературній спадщині свяшенномученика Володимира (Богоявленського)”. У ній Його Преосвященство розповів про неоціненну роль літературної діяльності священномученика, котрий всіляко намагався полегшити життя простого народу, що під клеймом соціального комунізму втратив зв’язок з Церквою, а через це і з Богом.

Шикута Михайло, студент ІІ курсу магістратури Київської духовної академії зачитав доповідь на тему ”Моральний ідеал служіння ближньому в трудах Священномученика Володимира (Богоявленського)”.

Педан Володимир Сергійович, студент 4-го курсу Полтавської Місіонерської духовної семінарії виступив з доповіддю на тему ”Уроки століття: репресії духовенства та мирян в 1920-40-х роках (за матеріалами архівів СБУ в Полтавській області)”.

Насамкінець, відбулося нагородження студентів КДАіС по кафедрі Церковної історії. Студенту ІІ курсу магістратури КДА Клюйко Володимиру та вихованцю 4 класу КДС Ковшару Антонію за успіхи у вивченні історії Церкви були вручені повне зібрання трудів митрополита Макарія (Булгакова) “История Русской Церкви”.

Після перерви конференція продовжила свою роботу на чотирьох секціях: біблійній, богословській, історичній та церковно-практичній.

Після закінчення пленарного засідання ІХ щорічної студентської конференції «Студентська наука в духовній школі», 13 березня 2018 року, в рамках конференції в Церковно-археологічному музеї Київської духовної академії відбулось відкриття виставки, присвяченої 200-літтю з дня заснування Київської духовної семінарії.

Експозицію відвідав Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у супроводі керуючого справами Української Православної Церкви митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, голови Учбового комітету при Священному Синоду УПЦ архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента, єпископ Баришівського Віктора, а також ректора Київських духовних шкіл єпископа Білогородського Сильвестра.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31