Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії архімандрита Сильвестра (Стойчева)

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії архімандрита Сильвестра (Стойчева)24 грудня 2017 року, у Неділю 29-ту після П’ятидесятниці, святих праотців, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційний відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Южненський Діодор, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, а також викладачі  Київських духовних шкіл у священному сані та духовенство Києво-Печерської обителі.

За богослужінням була звершена хіротонія ректора Київської духовної академії і семінарії архімандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського, вікарія Київської Митрополії.

21 грудня 2017 року Священним Синодом УПЦ (Журнал №41) архімандрит Сильвестр (Стойчев) обраний єпископом Білогородським, вікарієм Київської Митрополії, а також призначений на посаду ректора Київської духовної академії і семінарії. Чин наречення очолив Предстоятель Української Православної Церкви напередодні у цьому ж храмі.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив зміст притчі Христа про звану вечерю, яка читалась сьогодні за Божественною літургією, а також закликав вірних знаходити час на добрі справи та відвідування храму і наголосив, що людина не може отримати Царство Небесне, якщо не докладає зусиль для цього.

Наприкінці богослужіння Предстоятель виголосив традиційне слово до новопоставленого єпископа Білогородського Сильвестра і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Напередодні ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31