В день пам’яті преподобного Нестора Літописця у Києво-Печерській Лаврі відбувся урочистий акт

В день пам’яті преподобного Нестора Літописця у Києво-Печерській Лаврі відбувся урочистий акт9 листопада 2017 року, в день пам’яті небесного покровителя Київських духовних шкіл, преподобного Нестора Літописця, у Києво-Печерській Лаврі відбулися урочистості з нагоди Актового дня Київської духовної академії і семінарії.

Після богослужіння в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбувся урочистий акт.

Дійство відкрив, після спільної молитви, ректор КДАіС, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Владика привітав присутніх та запросив виголосити вітальне слово Предстоятеля УПЦ, який очолив захід.

“Протягом своєї більш як чотирьохсотлітньої історії Київська духовна школа довела, що вона є школою святості і підтвердженням цього є Собор святих випускників Київської духовної академії, пам’ять яких ми сьогодні святкуємо. Святі Київської духовної академії навчалися та викладали в різні історичні періоди, проходили своє служіння в різних Помісних Церквах, але об’єднувало їх неухильне служіння Богу та служіння ближньому. Нехай їх архіпастирський, пастирський, місіонерський досвід стане для нас прикладом служіння Церкві Христовій у сучасних реаліях”, – побажав Архіпастир.

Після привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія про відкриття Київської духовної семінарії у 1817 році розповів проректор КДА з науково-богословської роботи Володимир Вікторович Бурега.

Також з привітанням та словом до студентства виступив ректор Санкт-Петербурзької духовної академії архієпископ Петергофський Амвросій. Високопреосвященніший Владика побажав вихованцям духовних шкіл не боятися труднощів, жити праведно та бути вірним своїм ідеалам та Церкві Христовій. Архієпископ Амвросій привітав з ювілеєм митрополита Антонія та вручив йому найвищу нагороду СПбДА – золоту медаль імені апостола і євангеліста Іоанна Богослова та підніс у подарунок список «Конівської» ікони Богородиці.

Митрополит Антоній подякував архієпископу Амвросію та закликав до слова директора Національного Центру Рукописів Грузії ім. К. Кекелідзе Заала (Зазу) Абашидзе, який передав вітання від Грузинської Православної Церкви та особисто від патріарха Іллі II. Також було підписано документ про співпрацю між КДАіС та Центром рукописів Грузії.

З підбиттям підсумків за останній навчальний рік у Київській духовній академії виступив перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

Після цього Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив грамоти кращим вихованцям духовних семінарій УПЦ та студенту КДА, які отримують іменну стипендію Предстоятеля Української Православної Церкви. Синодальні стипендії для Київської духовної академії і семінарії імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана) отримали студент II курсу КДА Клюйко Володимир та вихованець 3 класу КДС Павлов Володимир.

З нагоди Актового дня окремі викладачі КДАіС отримали звання професорів та доцентів.Також Предстоятель за плідну працю на ниві духовної освіти та з нагоди особистих ювілеїв вручив викладачам та працівникам Київських духовних шкіл грамоти та церковні нагороди. Крім цього, орденами УПЦ нагороджено благодійників, які підтримують Київську духовну академію.

Після урочистої частини всі присутні були запрошені на святкову трапезу.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31