Воздвиження Хреста Господнього

Воздвиження Хреста Господнього26 вересня 2017 року, напередодні свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння з чином Воздвиження Хреста в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Баришівський Віктор, а також духовенство монастиря.

Під час великого славослів'я Предстоятель виніс Святе Древо на середину храму, де було звершено чин Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

27 вересня, в день свята Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі біля Хрестовоздвиженського храму Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Саратовський і Вольський Лонгін, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією духовенство піднесло виняткову молитва за мир в Україні.

За богослужінням було скоєно дві хіротонії: священницька - над дияконом Іоанном Благой і дияконська - над студентом заочного сектору Київської духовної семінарії Іваном Кременкі.

На завершення богослужіння священнослужителі на чолі з Предстоятелем вклонилися Чесному Хресту, після чого Блаженніший Владика привітав віруючих зі святом Воздвиження і побажав, щоб Господь зміцнював нас на шляху земних мандрів і допомагав досягти вічного спасіння в Христа Ісуса.

Останні новини