Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у Свято-Єлисаветинському монастирі міста Кропивницький

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній співслужив Блаженнішому Митрополиту Онуфрію у Свято-Єлисаветинському монастирі міста Кропивницький17 вересня 2017 року, у Неділю 15-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив чин освячення Свято-Вознесенського собору Свято-Єлисаветинського чоловічого монастиря та Божественну літургію у м. Кропивницький. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Перед Божественною літургією Предстоятель звершив чин освячення новозбудованого п’ятикупольного собору на честь Вознесіння Господнього.

Його Блаженству співслужили митрополит Одеський та Ізмаїльский Агафангел, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем, митрополит Єлисаветградський і Новомиргородський Іоасаф, архієпископ Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Сєверодонецький і Старобільський Никодим, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Южненський Діодор, духовенство монастиря та гості у священному сані.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після Божественної літургії відбувся молебень святителю Іоасафу Білгородському, пам’ять якого сьогодні звершує Церква.

По завершенні богослужіння митрополит Іоасаф виголосив подячне слово. Благодійники, які доклали зусиль для будівництва Вознесенського собору, отримали церковні нагороди.

Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав керуючого Кіровоградською єпархією з днем пам’яті його небесного покровителя та благословив усіх присутніх. Насельники Свято-Єлисаветинського монастиря на знак вдячності за молитовну підтримку подарували Блаженнішому владиці ікону з частинкою мощей преподобного Феодосія Чернігівського.

http://orthodox.org.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31