Неділя 14-а після П'ятидесятниці, Собор всіх преподобних отців Дальніх печер

Неділя 14-а після П'ятидесятниці, Собор всіх преподобних отців Дальніх печер10 вересня, в день святкування Соборах всіх преподобних отців, які в Дальніх печерах спочивають, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископи: Городницький Олександр, Макарівський Іларій, Сєверодонецький і Старобільський Никодим, Ірпінський Климент; єпископи: Діонісій (Константинов), Фастівський Даміан, Золотоніський Іоанн і Баришівський Віктор.

За богослужінням молилися студенти і вихованці Київських духовних шкіл та парафіяни монастиря.

Після читання Євангельського оповідання Предстоятель звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

За богослужінням митрополит Онуфрій висвятив випускників Київських духовних шкіл диякона Дмитра Лукінчук у священика, і читця Василя Клима на диякона.

Після Літургії духовенство пройшло хресною ходою на Дальні печери Лаври, де звершило молебень всім преподобним отцям, які в Дальніх печерах спочивають.