Успіння Пресвятої Богородиці

Успіння Пресвятої Богородиці28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректорКДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ірпінський Климент, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор та духовенство монастиря та гості у священному сані.

Під час малого входу Предстоятель удостоїв насельників Києво-Печерської Лаври богослужбових нагород.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до чисельної пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні. Також вірні молитовно вшанували століття з дня початку Помісного Собору 1917-1918 рр., багато з учасників якого постраждали за віру в атеїстичні часи.

Після Божественної літургії Предстоятель очолив хресний хід до Ближніх печер Києво-Печерської Лаври, де відбувся святковий молебень. На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав паству зі святом.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ

Останні новини