Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії в Троїцькому соборі столиці (+відео)

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії в Троїцькому соборі столиці (+відео)5 червня 2017 року, в день Святого Духа, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у Свято-Троїцькому соборі м. Києва, що на Троєщині. За Літургією була звершена архієрейська хіротонія над архімандритом Віктором (Коцабою). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, а також ще 17 архієреїв Української Православної Церкви: митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука; архієпископи: Білогородський Миколай, Ізюмський і Куп’янський Єлисей, Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Городницький Олександр; єпископи: Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Конотопський і Глухівський Роман, Ірпінський Климент, Бердянський і Приморський Єфрем, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Вознесенський і Первомайський Олексій, Васильківський Миколай, Слуцький і Солігорський Антоній, духовенство храму та гості у священному сані.

За богослужінням була звершена хіротонія архімандрита Віктора (Коцаби) в єпископа Баришівського, вікарія Київської Митрополії. Єпископ Віктор був обраний на архієрейське служіння Священним Синодом Української Православної Церкви, який відбувся 27 травня.

На малому вході Блаженніший Митрополит Онуфрій з нагоди 20-ліття Свято-Троїцького собору удостоїв боослужбових нагород його настоятеля протоієрея Димитрія Григорака та кліриків храму.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Новорукоположений єпископ Віктор звершив ієрейську хіротонію над дияконом Євгенієм Мартинюком, кліриком храму на честь святого архангела Гавриїла при телерадіокомпанії «Глас».

Після одпусту Предстоятель УПЦ вручив новообраному єпископу Віктору жезл та звернувся до нього з архіпастирським словом.

 

http://orthodox.org.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31