Митрополит Антоній взяв участь у відкритті фотовиставки про історію Української Православної Церкви після Харківського Архієрейського Собору

Митрополит Антоній взяв участь у відкритті фотовиставки про історію Української Православної Церкви після Харківського Архієрейського Собору28 травня після Божественної літургії та урочистого подячного молебню Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у Трапезній палаті храму на честь преподобних Антонія та Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври відкрив експозицію фотографій про історію Української Православної Церкви протягом чверті століття після проведення Харківського собору.

Як розповіла організатор виставки ігуменя Серафима (Шевчик), голова відділу УПЦ «Церква і культура», представлені фотографії тематично поділені та відображають усі аспекти життя Української Православної Церкви. Серед тем: «Церква і народ єдині», «Церква і молодь», «Церква і діти», «Три Лаври», які є трьома стовпами українського Православ’я, «Єпархіальне життя», «Предстоятель на Святій Горі Афон» та інші. Завершальною частиною експозиції стали чудотворні ікони Богородиці в Україні, які об’єднані спільною назвою «Покров Богоматері над Україною».

На відкритті були присутні керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, численні архіпастирі Української Православної Церкви, священнослужителі та представники ЗМІ. Його Блаженство привітав присутніх з ювілеєм Харківського Архієрейського Собору та зазначив: «Ми радіємо, що сьогодні маємо можливість подивитися не з соромом на своє минуле і порадіти за те, що Бог дає нам милість і благословіння».

за матеріалами офіційного сайту УПЦ