Пам'ять перенесення мощей святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських в Бари

Пам'ять перенесення мощей святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських в Бари21 травня, напередодні дня пам'яті святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Всенічне бдіння у храмі ікони Пресвятої Богородиці «Всіх скорботних радосте» Києво-Печерської Лаври.

Його Високопреосвященству співслужило академічне духовенство. За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл та парафіяни монастиря.

22 травня, в день свята перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських у місто Бар (Італія), Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відвідав Миколаїв з Архіпастирським візитом. Приїзд Предстоятеля Української Православної Церкви до Миколаївської єпархії приурочений 25-річчю від її утворення.

Перед початком урочистого богослужіння відбулася зустріч десниці великомученика Димитрія Солунського, яку доставив з Греції в Україну митрополит Верійський, Наусський і Камбанійський Пантелеімон (Елладська Православна Церква).

Божественну літургію у кафедральному соборі Різдва Пресвятої Богородиці Миколаєва очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ,ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Верійський, Наусський і Камбанійський Пантелеімон (Елладська Православна Церква), митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, архієпископ Роменський і Буринський Іосиф, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Іванківський Кассіан, а також духовенство єпархії.

На малому вході Предстоятель удостоїв духовенство єпархії богослужбових нагород.Після читання Святого Євангелія Архіпастир звернувся до вірних зі словом проповіді.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика разом зі священнослужителями та народом пройшов хресною ходою до пам’ятника святителю Миколаю, де очолив молебень та окропив вірних святою водою.

за матеріалами офіційного сайту УПЦ

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31