Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Болгарським Неофітом

 Керуючий справами УПЦ зустрівся з Патріархом Болгарським Неофітом10 лютого 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у Софії зустрівся зі Святішим Патріархом Болгарським Неофітом. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

В зустрічі взяли участь: вікарій Софійської митрополії єпископ Браніцкий Григорій, протосингел Софійської митрополії протопресвітер Ангел Ангелов, настоятель храму св. Миколая Чудотворця в Софії архімандрит Филип (Васільцев), заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та викладач КДАіС А. Музольф.

Даний візит відбувається у відповідь на запрошення митрополита Пловдивського Миколая. З 11 по 12 лютого митрополит Бориспільський і Броварський Антоній візьме участь в конференції, присвяченій пам’яті св. Луки Кримського, а також в урочистостях з нагоди 10-ліття обрання на Пловдивську кафедру митрополита Миколая.

Під час зустрічі з Патріархом Неофітом митрополит Антоній передав вітання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія. Розповідаючи про церковне життя в Україні, владика підкреслив, що в умовах внутрішніх та зовнішніх викликів, що постали перед країною, Українська Православна Церква послідовно і незмінно виступає за суверенітет та територіальну цілісність держави. Митрополит Антоній розповів про миротворчу діяльність Церкви, частина вірних якої опинилися на непідконтрольних Україні територіях. В умовах військового конфлікту на сході країни Церква надає допомогу постраждалим та вимушеним переселенцям, докладає зусиль для звільнення полонених. Керуючий справами висловив впевненість, що Українська Православна Церква в цих важких обставинах могла б робити більше, якби в її діяльності не ставились штучні перепони.

Святіший Патріарх Неофіт в розмові поцікавився ситуацією з собором Святої Софії Київської, який він відвідав під час свого попереднього візиту до України в 2012 році. За словами Патріарха, цей собор справив на нього велике враження. Митрополит Антоній повідомив, що один із храмів комплексу заповідника був переданий одній з розкольницьких структур, що невизнана Вселенським Православ’ям. Під час розмови йшлося також про стан міжконфесійних відносин в Україні.

Окремо Керуючий справами УПЦ розповів, що протягом останнього часу Департамент у справах релігій і національностей Міністерства культури України, який покликаний проявляти рівне відношення до всіх конфесій, демонструє упереджене та не об`єктивне ставлення до Української Православної Церкви, не реагуючи на порушення прав її віруючих, на захоплення храмів, штучно блокуючи реєстрацію статутів релігійних структур УПЦ. У зв’язку з такими діями, Українська Православна Церква ще в кінці минулого року змушена була звернутися з позовом до суду з метою захисту своїх прав. За словами митрополита Антонія, перше засідання у цій справі призначене на кінець поточного місяця.

Предстоятель Болгарської Православної Церкви побажав Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, єпископату, духовенству та віруючим допомоги Божої, терпіння та надії. Патріарх Неофіт запевнив митрополита Антонія, що Болгарська Церква молиться за мир в Україні, молитовно співпереживає болям і випробуванням братньої Української Православної Церкви, а також висловив впевненість, що всі ці випробування в скорому часі закінчаться.

На завершення зустрічі відбувся обмін подарунками.

www.news.church.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31