Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях, присвячених річниці інтронізації Католікоса-Патріарха Ілії II в Тбілісі

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в урочистостях, присвячених річниці інтронізації Католікоса-Патріарха Ілії II в Тбілісі25 грудня, в Неділю 27-му після П'ятидесятниці, святих праотців, і день пам'яті святителя Спиридона, єпископа Триміфунтського чудотворця, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в складі делегації Української Православної Церкви взяв участь в урочистостях з нагоди річниці інтронізації Католікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії II в Кафедральному соборі на честь Святої Трійці (Самеба) м.Тбілісі.

У цей день Католикос-Патріарх всієї Грузії, Архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Абхазії і Піцунди Ілія II святкує 39 років з Дня інтронізації.

Делегацію УПЦ очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. З нагоди святкування українська делегація привезла мощі святого чудотворця в грузинську столицю. У кафедральному соборі на честь Святої Трійці поклонитися святині змогли тисячі віруючих Грузинської Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих, які зібралися в соборі Самеба зі словами привітання на честь Святійшого і Блаженнішого Патріарха Іллі.

На згадку про зустріч, з вдячністю за молитву Католикоса-Патріарха про український народ і за підтримку Української Православної Церкви Блаженніший Владика подарував Його Святості Почаївську ікону Божої Матері, а Святіший Ілля в дар Його Блаженству передав ікону і свічки, щоб запалити їх перед українськими святинями з молитвою за грузинський народ.

У той же день Блаженніший Митрополит Онуфрій відвідав Кафедральний собор святої Сіоні. Його Блаженство вклонився хресту святої рівноапостольної Ніни та іншим святиням, які знаходяться в цьому храмі.

Відвідуючи святині Грузії, Предстоятель УПЦ помолився за мир на українській землі.

за матеріалами офіційного сайту УПЦ

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31