Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії новообраного вікарія Чернівецької єпархії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії новообраного вікарія Чернівецької єпархії13 листопада, у Неділю 21-у після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерської Лаври.

За богослужінням була звершена хіротонія клірика Чернівецької єпархії архімандрита Веніаміна (Міжинського) в єпископа Хотинського, вікарія Чернівецько єпархії.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити: Херсонський і Таврійський Іоанн, Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Яготинський Серафим, єпископи: Боярський Феодосій, Банченський Лонгин, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан, Васильківський Миколай, Шепетівський і Славутський Євсевій, духовенство Лаври та гості монастиря в священному сані.

За богослужінням молилися студенти Київських духовних школ, парафіяни обителі та паломники з Буковини.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший владика звернувся до пастви зі словом настанови.

Під час Літургії була звершена священицька хіротонія випускника Київської духовної академії диякона Валентина Павленка.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Хотинського Веніаміна зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх дав віруючим своє перше архіпастирське благословення.
 
Напередодні, 12 листопада, в храмі Всіх Святих Пантелеймонівського монастиря у Феофанії Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і Всієї України Онуфрій очолив наречення архімандрита Веніаміна (Межинського) в єпископа Хотинського, намісника Свято Покровської Голосіївської пустині архімандрита Ісаакія (Андроніка) в єпископа Ворзельського і намісника монастиря Різдва Пресвятої Богородиці в урочищі «Церковщина», Київської області архімандрита Тихона (Софійчука) в єпископа Гостомельського.

Під час наречення також були присутні керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополити: Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Уманський і Звенигородський Пантелеімон, Яготинський Серафим, Макарівський Іларій; єпископи: Боярський Феодосій, Банченський Лонгин, Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан і Васильківський Миколай.

Рішення про їх обрання було прийнято на засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви від 18 жовтня 2016 року (журнал №43,44,45) про призначення вікарних архієреїв Київської та Чернівецької єпархії.

При нареченні обрані в архієрейське служіння священнослужителі звернулися до Блаженнішого Митрополита Онуфрія і присутніх архіпастирів, зі ставленицьким словом.

за матеріалами офіційного сайту УПЦ та КДАіС

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31