У Київських духовних школах відбувся Річний акт

У Київських духовних школах відбувся Річний акт9 листопада після Божественної літургії в Трапезній палаті храму преподобних Антонія і Феодосія Печерських Києво-Печерської Лаври під головуванням Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбувся Річний акт Київських духовних шкіл.

В урочистому Акті взяли участь намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова учбового комітету при Священному Синоді РПЦ, ректор МДАіС архієпископ Верейський Євгеній, голова учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, архієреї Української Православної Церкви, викладачі, студенти та гості свята.

Відкрив зустріч ректор КДАіС, владика Антоній привітав всіх гостей і запросив до слова привітання Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Далі повідомлення про діяльність Київських духовних шкіл озвучив перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

Після чого з актовою промовою «Митрополит Макарій Булгаков, як догматист» виступив старший помічник ректора з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев).

Далі слово для привітань було надано гостям свята:

Від міністра освіти Київські духовні школи привітав заступник голови Комісії з державного визнання документів про вищу духовну освіту Міністерства освіти і науки України Юрій Решетніков.

Поздоровлення прозвучали від ректора Московської духовної академії і семінарії архієпископа Верейського Євгенія, від Санкт-Петербурзьких духовних шкіл Київську духовну академію привітав доцент кафедри біблеїстики СПбДА протоієрей Георгій Шмідт, а від Мінських духовних шкіл завідувач заочного сектору МінДАіС ієрей Роман Артеменко.

Далі за традицією відбулося вручення іменних стипендій імені Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), за успіхи в навчанні стипендій були удостоєні студент II курсу магістратури КДА Віталій Герасименко і вихованець 3-го класу КДС Петро Ципіньо.

За гідне несення покладених адміністрацією послухів фінансові премії вручили студентам Академії і Семінарії: Сергію Фарбатюку (I курс КДА), Серафиму Рососі, Михайлу Ганькулічу, Іллі Ляшику (4 клас КДС) і Мар'яну Багрію (3 клас КДС).

Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив Церковні ордена в зв'язку з ювілеями викладачам і співробітникам КДАіС: професору протоієрею Дмитру Денисенку, протоієрею Ростиславу Снігірьову, Андрію Омельченку, Олегу Надю, Марії Ластовець, Олександру Кулішу, Раїсі Іванько.

На завершення відбувся святковий концерт хору студентів КДАіС під керівництвом архімандрита Романа (Підлубняка).

Далі у Великій Лаврській трапезній відбувся святковий обід, в рамках якого також прозвучали привітання від гостей святкування.