Неділя 19-а після П’ятидесятниці

Неділя 19-а після П’ятидесятниці30 жовтня 2016 року, у Неділю 19-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію в храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських міста Василькова. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Месогійський і Лавреотікійський Миколай (Елладська Православна Церква), митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, архієпископ Білогородський Миколай, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Балтський і Ананьївський Олексій, архієпископ Макарівський Іларій, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Роменський і Буринський Іосиф, єпископ Єдинецький і Бричанський Никодим (Православна Церква Молдови), єпископ Діонисій (Константинов), єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Фастівський Даміан, настоятель храму єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоношський Іоанн, а також духовенство Київської єпархії. За богослужінням молилися керівництво міста Васильків, а також районних адміністрацій і рад Київської обалсті.

Перед початком богослужіння Предстоятель звершив освячення оновленого іконостасу.

Під час Літургії Архіпастир звернувся до численних віруючих зі словом проповіді.За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після одпусту Блаженніший Митрополит Онуфрій привітав усіх присутніх з недільним днем, єпископа Миколая, кліриків і громаду – з освяченням оновленого іконостасу, а також нагородив ктиторів церковними нагородами.



За матеріалами Офіційного сайту УПЦ

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31