Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

Різдво Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії20 вересня, напередодні свята Різдва Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив урочистості з нагоди престольного свята Академічного храму Різдва Богородиці на Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженство звершив Всенічну в співслужінні керуючого справами УПЦ, ректора Київських духовних шкіл митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, єпископів: Боярського Феодосія, Ірпінського Климента, Вознесенського і Первомайського Олексія і академічного духовенства.

За богослужінням молилися викладачі та студенти Київських духовних шкіл та парафіяни храму.

21 вересня, в день престольного свята Академічного храму Різдва Пресвятої Богородиці, Божественну літургію на площі перед храмом очолив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Його Високопреосвященству співслужили: керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій і академічне духовенство.

За Богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Після відпусту митрополит Павел привітав владику ректора, духовенство, викладачів і студентів Академії і Семінарії та прихожан храму з престольним святом.

У свою чергу митрополит Антоній подякував владиці наміснику за участь в урочистостях з нагоди престольного свята, спільне богослужіння та постійну допомогу, яку Лавра надає духовним школам.