Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

Успіння Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії27 серпня, напередодні престольного свята Києво-Печерської Лаври, урочисте Всенічне бдіння в Успенському соборі монастиря очолив Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Львівський і Галицький Філарет, єпископ Ірпінський Климент і братія монастиря.

За богослужінням молилися студенти Київських духовних шкіл та парафіяни обителі.

28 серпня, на свято Успіння Пресвятої Богородиці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію на соборній площі Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили: намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Макарівський Іларій, єпископи: Львівський і Галицький Філарет, Боярський Феодосій, Діонісій (Константинов), Ірпінський Климент, Бородянський Варсонофій, Фастівський Даміан і духовенство обителі.

Під час малого входу Предстоятель УПЦ удостоїв насельників Києво-Печерської Лаври у священному сані богослужбових нагород.

За богослужінням, згідно з рішенням Священного Синоду УПЦ від 19 квітня та 20 липня 2016 року (Журнали № 21 та 29 відповідно), відбулося прославлення в лику святих митрополита Київського і Галицького Іоанникія (Руднєва, +1900) і схіієромонаха Вассіана Сліпого (Балашевича, +1827).

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

Наприкінці Літургії духовенство та віруючі пройшли хресним ходом на Ближні печери Лаври, де відбувся святковий молебень.