Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в складі офіційної делегації УПЦ відвідав Афон

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній в складі офіційної делегації УПЦ відвідав АфонЗ 21 по 23 липня офіційна делегація Української Православної Церкви на чолі з Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм відвідала Святу Гору Афон, щоб очолити урочистості з нагоди 1000-річчя давньоруського чернецтва на Афоні.

До складу делегації увійшли митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Святогірський Арсеній, єпископ Ірпінський Климент, голова адміністративного апарату Київської Митрополії архімандрит Віктор Коцаба, представники монастирів УПЦ і хор студентів Київських духовних шкіл і насельників Києво-Печерської Лаври.

До дня пам'яті преподобного Антонія Печерського, в давньоруській Святогірській обителі «Ксілургу» Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив чин освячення храму на честь святого і звершив тут першу Божественну літургію.

22 липня 2016 Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій з офіційною делегацією УПЦ відвідав Священний Кінот Святої Гори Афон. Після офіційної зустрічі в Кіноті делегація УПЦ пішла в головний святогорський храм Протата, де вклонилися чудотворній іконі Божої Матері «Достойно єсть». В цей же день делегація УПЦ відвідала древній монастир Іверон, де помолилася перед чудотворною Іверської іконою Божої Матері

В ніч з 22 на 23 липня Предстоятель УПЦ очолив всенічне бдіння в Афонському Свято-Пантелеймонівському монастирі.

За матеріалами офіційного сайту УПЦ