Пам'ять святителя Іоанна Тобольського

Пам'ять святителя Іоанна Тобольського23 червня, в день пам'яті святителя Іоанна Митрополита Тобольського, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія очолив урочистості на батьківщині святителя в м Ніжин.

 

Митрополит Антоній звершив Божественну літургію в кафедральному соборі на честь святителя Миколая архієпископа Мир Лікійських. Його Високопреосвященству співслужили митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Гомельський і Жлобинський Стефан, архієпископ Сєвєродонецький і Старобільський Никодим і єпископ Бородянський Варсонофій.

Після рочитання Євангельського оповідання, владика Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом.

Після Літургії духовенство пройшло хресним ходом по центру Ніжина, здійснивши заупокійну літію біля пам'ятника жертв, загиблих в Києві під час трагічних подій в лютому 2014 року.

На завершення митрополит Антоній привітав усіх віруючих зі святом дня пам'яті святителя Іоанна Митрополита Тобольського.