День Святої Трійці. П'ятидесятниця

День Святої Трійці. П'ятидесятницяУвечері 18 червня, напередодні дня П'ятидесятниці, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив урочисте Всенічне бдіння в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеймон, архієпископ Макарівський Іларій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій і духовенство обителі.

За богослужінням молилися студенти духовної школи та безліч віруючих.

В день Святої Трійці, 19 червня, Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Бородянський Варсонофій та духовенство обителі.

Після прочитання Євангельського зачала Блаженніший владика звернувся до пастви з архіпастирським словом.

За богослужінням Митрополит Онуфрій звершив дияконську хіротонію.

Після Літургії була звершена вечірня з читанням коліноприклонних молитв.

По завершенні богослужіння Блаженніший владика привітав віруючих зі святом П'ятидесятниці та благословив усіх.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Почему праздник Троицы так важен для православных христиан - Митрополит Антоний (Паканич)

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31