Київська духовна академія підписала угоду про співпрацю з рядом закордонних навчальних установ

Київська духовна академія підписала угоду про співпрацю з рядом закордонних навчальних установ20 жовтня в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Київська духовна академія у світовій сім'ї богословських навчальних закладів» керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній підписав угоду з вищими навчальними закладами Греції, Лівану, Грузії, Словаччини та Болгарії.

Таким чином, Київська духовна академія уклала договір про співпрацю з Церковною академією Салонік, від академії підписав ректор - протоієрей Георгій Стамкопулос (Елладська Православна Церква); Богословським інститутом ім. Іоанна Дамаскіна Баламандського університету (Ліван), підписав - протоієрей Порфирій (Георгі) (Антіохійська Православна Церква); Тбіліською духовною академією, підписав - ректор протопресвітер Георгій Звіададзе (Грузинська Православна Церква); Православним богословським факультетом Пряшева (Словаччина), підписав професор факультету священик Вацлав Єжи (Православна Церква Чеських земель і Словаччини) і з Софійським університетом Св. Климента Охридського (Болгарія), підписав - декан факультету доцент Олександр Омарчевського (Болгарська Православна Церква).

Угода передбачає обмін студентами та викладачами, обмін досвідом в галузі сучасних освітніх методик, розробку і виконання спільних науково-дослідних проектів, проведення науково-дослідних симпозіумів, конференцій і семінарів, обмін публікаціями, навчальними та науковими виданнями, що представляють взаємний інтерес.