Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній Керуючий справами УПЦ виступив з доповіддю на міжнародній конференції

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній Керуючий справами УПЦ виступив з доповіддю на міжнародній конференції6-8 вересня в Тирані (Албанія) пройшла міжнародна конференція «Мир завжди можливий. Релігійно-культурний діалог», організаторами якої виступила Албанська Православна Церква, громада Святого Егідія Римського, Єпископська конференція Албанії.

З благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія у науковому заході взяв участь керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Відкриваючи пленарне засідання, Предстоятель Албанської Православної Церкви Блаженніший Митрополит Анастасій, кажучи про крихкість світу, і про причини, що призводять до порушення його, сказав: «Протилежність світу - це не війна, а егоцентризм, який вбиває світ різними шляхами».

В рамках роботи конференції з доповідями виступили богослови, філософи, політічні та громадські діячі різних країн світу, зокрема: Прем'єр-міністр Албанії Еди Рама, міністр добробуту та молоді Албанії Бленди Клоса, Віце-президент Європейського парламенту, відповідальний за міжрелігійний діалог, міністр закордонних справ Албанії Дітмар Бушаті, екс-прем'єр Італії Романо Проді, міністр Юстиції Італії Андреа Орландо, міністр закордонних справ Італії, Паоло Джентілоні та інші.

У день відкриття конференції для організаторів та учасників конференції відбувся урочистий прийом у Президента Республіки Албанія Буяра Нішані.

Керуючий справами УПЦ, ректор Київських духовних шкіл митрополит Бориспільський і Броварський Антоній представив увазі учасників форуму доповідь на тему: Миротворчість в Україні: Православна перспектива».