Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зустрічі зі своїми однокурсниками у Московській духовній академії

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у зустрічі зі своїми однокурсниками у Московській духовній академії

3 червня 2015, у Московській духовній академії відбулася зустріч випускників 1995 року. Участь у зустрічі зі своїми однокурсниками по академії взяв керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

2 червня, напередодні зустрічі випускники МДА у священному сані звершили Всенічне бдіння у Покровському академічному храмі Троїце-Сергієвої Лаври.

На наступний день, 3 червня, випускники МДА соборно звершили Божественну літургію у Покровському храмі Лаври. Богослужіння очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Його Високопреосвященству співслужили єпископ Подольський Тихон, єпископ Канашський і Янтіковскій Стефан і випускники Академії у священному сані. Також, за Літургією владика ректор разом зі своїми однокурсниками піднесли молитви про мир в Україні.

Після завершення Літургії митрополит Антоній звершив молебень з акафістом преподобному Сергію Радонезькому перед мощами святого у Троїцькому соборі Лаври. По завершенні богослужіння владика ректор разом з однокурсниками приклалися до мощей небесного покровителя Московських духовних шкіл.

Після цього, гості Академії відвідали Церковно-археологічний кабінет МДА, завідувачем якого з 1996 по 2002 роки був митрополит Антоній. Для колишніх студентів МДА була проведена екскурсія і представлені експонати з колекції академічного музею.

Останні новини