Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі Лютіж

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в селі Лютіж

14 квітня, керуючий справами Української Православної Церкви, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив Божественну літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці в с. Лютіж Вишгородського району Київської області.

Його Високопреосвященству співслужили секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинні та духовенство єпархії.

За богослужінням, з благословення Предстоятеля Української Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, митрополит Антоній удостоїв ряд кліриків єпархії богослужбових нагород за ревне служіння Церкві та душпастирство. У число нагороджених увійшов викладач Київської духовної семінарії ієромонах Назарій (Омельяненко), удостоєний права носіння хреста з прикрасами.

За Літургією владика звершив дияконську хіротонію Олександра Пендліша.

Після відпусту був звершений хресний хід навколо храму з читанням Євангелія, по завершенні якого митрополит Антоній звернувся до віруючих з архіпастирським словом та привітав зі святом Світлого Христового Воскресіння.