Предстоятель УПЦ звершив чернечий постриг доцента Академії та студента магістратури КДА

Предстоятель УПЦ звершив чернечий постриг доцента Академії та студента магістратури КДА

20 березня 2015, у п'ятницю 4-го тижня Великого посту, у храмі прп. Феодосія Печерського у Дальніх печерах Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чернечий постриг доцента КДА, глави Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрея Володимира Коцаби і студента КДА Івана Полякова.

На звершенні чину були присутні викладачі та студенти Академії і Семінарії з ректором митрополитом Бориспільським та Броварським Антонієм, архієреї Української Православної Церкви, співробітники Митрополії, парафіяни Лаври.

Доцент КДА протоієрей Володимир Коцаба під час постригу отримав ім’я Віктор (на честь мученика Віктора), а студент І курсу магістратури духовної академії Поляков Іван - Агафадора (на честь священномученика Агафадора Херсонеського).

Духовним наставником ієромонаха Віктора став архімандрит Серафим (Петручик), наставником ченця Агафадора - духівник КДАіС архімандрит Маркелл (Павук).

Звертаючись до новопострижених Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав: «Сьогодні ви прийняли ангельський чин. Ви присвятили себе цілковитому служінню Богу. Господь похваляє людину, коли віна приходить до Нього, і приймає людину у будь-якому віці та у будь-якому стані. Приймає і того, хто приходить до Нього на схилі віку, і приймає тих, хто приходить у ранньому своєму віці - юності. І, напевне, найбільше, що ми можемо принести у жертву Богові - це свою юність. І коли буде важко - згадуйте, що ви маєте все, для того, щоб перенести усі складнощі. Найсильніша зброя для ченця, і для християнина взагалі, це смирення. Бог дає смиренним благодать. У першу чергу потрібно смирити себе перед Богом - що б Бог не послав, за все потрібно дякувати Богу. Допомоги Божої вам на вашому шляху».

На завершення ченців привітали члени професорсько-викладацької корпорації, учні духовної школи, парафіяни.