У КДА відбулося відкриття VІ-ї щорічної студентської конференції «Студентська наука у духовній школі»

У КДА відбулося відкриття VІ-ї щорічної студентської конференції «Студентська наука у духовній школі»

10 березня, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, у Київській духовній академії відбулося відкриття VІ-ї щорічної студентської конференції «Студентська наука у духовній школі».

У роботі наукового форуму взяли участь представники Київських духовних шкіл, Московської духовної академії, Санкт-Петербурзької православної духовної академії, Православного Свято-Тихонівського гуманітарного університету, Одеської, Волинської, Полтавської, Харківської, Почаївської духовних семінарій, Чернігівського, Володимир-Волинського та Мукачівського духовних училищ.

Світські навчальні заклади на конференції представили Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний педагогічний університет ім. М.П. Драгоманова, Київський університет права НАН України, Національний університет харчових технологій, Ужгородський національний університет, Хмельницький Інститут Міжрегіональної Академії Управління Персоналом.

У президії пленарного засідання були присутні керуючий справами УПЦ, ректор Кевской духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова Навчального комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, перший проректор КДА протоієрей Сергій Ющик, вчений секретар КДА протоієрей Ростислав Снігірьов та проректор КДА з науково-богословської роботи професор Бурега Володимир Вікторович.

Відкриваючи пленарне засідання, митрополит Антоній зазначив, що Київські духовні школи вже вшосте стають майданчиком на якому збираються юні богослови та науковці для обговорення перспектив вітчизняної богословської освіти.

На відкритті конференції також відбулася презентація логотипу, присвяченого святкуванню 400-річчя Київських духовних шкіл.

Після цього Його Високопреосвященство зачитав вітальне слово Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія учасникам та організаторам конференції.

Далі, з доповіддю «Внесок Київської духовної академії у вивчення життєвого шляху святих рівноапостольних братів Кирила і Мефодія (до 1130-річчя смерті рівноапостольного Мефодія)», виступив ректор КДАіС професор митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Після доповіді владики ректора, свою доповідь «Православна християнська традиція і сучасна західна біблеїстика про тему страждання у Книзі Іова» представив аспірант ПСТГУ Володимир Романенко.

Потім, з доповіддю «Критика утилітаризму проф. КДА Ліницьким П.І.» виступив студент IV курсу КДА Станіслав Дейнека.

Також свою доповідь на тему «Проф. СПбДА І.А. Карабінов і його богословське осмислення Євхаристійної Чаші в Літургії Передосвячених Дарів» представив студент СПбДА ієрей Гліб Санюк.

Після закінчення пленарного засідання робота конференції продовжилася на 8 секціях: «Богословська освіта у світських вищих навчальних закладах: проблеми і перспективи», «Біблійні науки», «Догматичне богослов'я і патрологія», «Моральне богослов'я», «Історія Київських духовних шкіл», «Історія Церкви», «Церковно-практичні дисципліни», «Церковне право».

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31