Митрополит Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії архімандрита Тихона (Чижевського)

Митрополит Антоній взяв участь в архієрейській хіротонії архімандрита Тихона (Чижевського)28 грудня, у неділю святих праотець, Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

Його Блаженству співслужили митрополит Кишинівський і всієї Молдови Володимир, митрополит Кам'янець-Подільський і Городоцький Феодор, керуючий справами УПЦ, ректор Київської духовної академії і семінарії митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, архієпископ Чернівецький і Буковинський Мелетій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Іриней, архієпископ Шепетівський і Славутський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Городницький Олександр, єпископ Боярський Феодосій, єпископ Ірпінський Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Хотинський Євсевій.

За Літургією Блаженніший владика звершив архієрейську хіротонію архімандрита Тихона (Чижевського) в єпископа міста Івано-Франківськ.

Після Євангельського читання Блаженніший Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих. архіпастирським словом.

Нововисвячений єпископ Тихон здійснив ієродияконську хіротонію над монахом Гавриїлом (Кайрасовим), насельником Десятинного Різдва Божої Матері чоловічого монастиря міста Києва.

Після закінчення Літургії Предстоятель Української Православної Церкви подав архіпастирську настанову на служіння єпископу Тихону і вручив йому архієрейський жезл.

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31