КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради Церков

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради Церков

15 грудня у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулась зустріч Керуючого справами Української Православної Церкви, митрополита Бориспільського і Броварського Антонія з представниками Всесвітньої Ради Церков (ВРЦ).

З боку ВРЦ у зустрічі взяли участь відповідальний секретар ВРЦ із взаємовідносин з церквами, священик Румунської Православної Церкви, протоієрей доктор Даниїл Буда та представник Руської Православної Церкви при ВРЦ, протоієрей Михаїл Гундяєв. У зустрічі також взяв участь заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, протоієрей Миколай Данилевич, а також співробітники Відділу: Д. П. Лозінський та С. М. Бортник.

Гості прибули до України з метою ознайомлення з ситуацією на місці та обговорення можливої ролі Всесвітньої Ради Церков у подоланні збройного конфлікту в Україні.

Митрополит Антоній розповів гостям про ситуацію в Україні та представив позицію Української Православної Церкви. Владика навів конкретні приклади допомоги біженцям зі сторони Церкви, а також розповів про благодійну та гуманітарну допомогу постраждалим.

З свого боку, гості відзначили той факт, що Українська Православна Церква є єдиною Церквою в Україні, яка є членом ВРЦ. Тому досвід ВРЦ по сприянню подолання конфліктів у світі може бути корисним і в Українській державі.

Під час свого перебування в Україні представники ВРЦ мають на меті також зустрітися з представниками інших українських конфесій та релігійних організацій.

На завершення зустрічі сторони обмінялись пам’ятними подарунками.

За матеріалами офіційного сайту Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ

КИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради ЦерковКИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради ЦерковКИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради ЦерковКИЇВ. Керуючий справами УПЦ зустрівся з представниками Всесвітньої Ради Церков

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31