Митрополит Антоній провів нараду-семінар секретарів і робітників юридичних відділів єпархій УПЦ

Митрополит Антоній провів нараду-семінар секретарів і робітників юридичних відділів єпархій УПЦ22 жовтня, з благословення Блаженнішого  Митрополита Київського і всієї України Онуфрія,  у приміщенні актової зали Києво-Печерської Лаври, під головуванням Керуючого справами УПЦмитрополита Бориспільського і Броварського Антонія, відбулася нарада-семінар секретарів і робітників юридичних відділів єпархій Української Православної Церкви.

Участь у засіданні також прийняли: голова Інформаційного відділу УПЦ єпископ Ірпінський Климент, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, керівник Канцелярії Київської Митрополії протоієрей Ігор Базаринський, заступник голови відділу Зовнішніх зв’язків УПЦ протоієрей Микола Данилевич та керівник Юридичної служби УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

Метою зустрічі став обмін досвіду у сфері юридичного забезпечення діяльності парафій.

У своєму слові до присутніх владика Антоній підкреслив першочергову важливість сумлінного виконання кожним пастирем Церкви свого обов’язку у справі відродження миру і єдності в українському суспільстві.

Також він окреслив головні напрямки роботи у єпархіях, які мають запобігти проявам міжконфесійної ворожнечі і порушенню прав віруючих, що пов’язані із випадками силового захоплення культового майна з боку так званої УПЦ КП.

З окремими доповідями перед присутніми виступили керівники та співробітники профільних синодальних відділів та канцелярії Київської Митрополії.

За результатами доповідей присутні змогли обмінятися думками і досвідом у розв’язанні проблемних ситуацій, пов’язаних із порушенням вітчизняного законодавства у сфері свободи слова і віросповідань.

Голова Юридичної служби прот. Олександр Бахов надав рекомендації щодо вдосконалення роботи єпархіальних юридичних відділів і розповів про досвід юридичного супроводу діяльності парафій та відновлення їх прав у разі спроб рейдерського захоплення церковного майна внаслідок незаконної зміни статутної документації.

Митрополит Антоній провів нараду-семінар секретарів і робітників юридичних відділів єпархій УПЦМитрополит Антоній провів нараду-семінар секретарів і робітників юридичних відділів єпархій УПЦ

http://news.church.ua

 

 

 

 

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31