Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви12 серпня у Синодальному залі резиденції Предстоятеля Української Православної Церкви у Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням Місцеблюстителя Київської Митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви.

У засіданні взяв участь керуючий справами УПЦ Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Засідання розпочалося заупокійною літією за новопреставленим Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром.

На засіданні Синоду архієреї ухвалили запропонувати на розгляд Собору єпископів УПЦ проекти документів:
1) Програма Собору єпископів;
2) Порядок денний Собору єпископів;
3) Регламент Собору єпископів;
4) Процедура обрання Митрополита Київського і всієї України.

Також Синод запропонував Собору єпископів кандидатуру Секретаря Собору єпископів УПЦ, а також склад мандатної, редакційної та лічильної комісій.

Інтронізацію новообраного Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви ухвалили звершити 17 серпня 2014 року в місті Києві у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.

http://news.church.ua