У Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний акт15 червня, після Божественної літургії викладачі та студенти Київської духовної академії і семінарії зібралися в актовому залі Києво-Печерської Лаври, щоб відзначити випускний акт Київських духовних шкіл.

Президію урочистого зібрання склали: Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій, намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ, ректор КДАіС митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, голова учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, єпископ Васильківський Миколай, перший проректор КДАіС протоієрей Сергій Ющик.

На урочистому акті були присутні надзвичайний і повноважний посол Македонії - Ацо Спасеновскі і надзвичайний і повноважний посол Молдови - Іон Стевіле.

На початку засідання річний звіт діяльності Київських духовних шкіл озвучив перший проректор КДАіС.

Відкриваючи урочистий акт, митрополит Антоній, насамперед, подякував Предстоятелю Української Православної Церкви Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Володимиру за піклування духовними школами та приклад справжнього пастиря і богослова, яким для студентів є Його Блаженство.

Далі з вітальним словом виступив владика Місцеблюститель. Митрополит Онуфрій, від імені Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира, привітав студентів з днем Всіх святих і закінченням навчання, побажавши їм, щоб вони зайняли гідне місце в клірі Церкви.

«Відкривається нова сторінка вашої біографії, на якій повинні бути написані красиві слова, але не чорнилом, а життям. Знання, отримані в духовних школах, повинні бути реалізовані для слави Бога і Церкви. Найбільш сильна проповідь – це життя священика. Якщо слово не розходитися з ділом – це буде гідний приклад християнського служіння. Бажаю, щоб ваше життя було розчинене молитвою, повчаннями з Писань, щоб всі знання принесли вам тільки гідні плоди. Допомоги Божої та Божого благословення», - побажав випускникам владика Онуфрій.

Митрополит Антоній подякував владиці Місцеблюстителя, зазначивши, що Його Високопреосвященству випав тяжкий час для управління Церквою. «Але незважаючи ні на які труднощі, Ви змогли явити приклад істинного пастиря і ченця для майбутніх священиків, які навчаються в стінах наших духовних шкіл», - зазначив владика Антоній.

Після чого, з благословення Предстоятеля УПЦ Митрополита Володимира, за заслуги перед Українською Православною Церквою та у зв'язку з особистими ювілеями викладачам і співробітникам корпорації Київської духовної академії і семінарії були вручені ордени Української Православної Церкви: протоієрей Костянтин Пилипчук, протодиякон Дмитро Болгарський, протодиякон Олександр Кириленко, Павло Комаров, Владислав Дятлов нагороджені орденом святителя Петра Могили; Анна Блощинська, Євгенія Зайцева і Галина Кучерук - нагороджені орденом преподобної Анастасії Київської.

Далі відбулося вручення дипломів: кандидатів богослов'я, про закінчення Київської духовної академії, а також дипломів бакалаврів випускникам Київської духовної семінарії.

За традицією зі словами подяки виступили представники випускників та їх батьків:

від Академії – ієромонах Назарій (Омельяненко)

від Семінарії – Іван Поляков

від випускників-громадян інших держав – представник республіки Македонія Драган Іванов

від батьків академістів – Казьмірук  Людмила Олександрівна

від батьків семінаристів - протоієрей Петро Сович

На завершення Владика ректор подякував усім, хто виступав за теплі слова і оцінки, зазначивши, що головна оцінка буде нам дана самим Господом:

«У день Усіх святих ви повинні прагнути до святості і вести цим шляхом свою паству. У сьогоднішньому євангельському оповіданні нам дано орієнтир - якщо ми будемо любити, насамперед, Христа, то ми, по справжньому, зможемо любити своїх батьків і близьких. Господь говорить, що ми повинні бути гідні свого Хреста, гідні тієї великої жертви принесеної за нас. Пам'ятайте настанови Його Блаженства, Його Високопреосвященства владики Місцеблюстителя, ваших викладачів і наставників. Нехай Господь береже вас на вашому життєвому шляху », - сказав на завершення урочистого акту Митрополит Антоній.

Далі всі учасники торжества були запрошені на святкову трапезу.

У Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний акт

У Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний актУ Київських духовних школах відбувся випускний акт

Сайт КДАіС

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31