Члени делегації Української Православної Церкви на чолі з Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри звершили богослужіння на Святій землі

Члени делегації Української Православної Церкви на чолі з Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри звершили богослужіння на Святій землі18-19 квітня офіційна делегація  Української Православної Церкви на чолі з Місцеблюстителем Київської Митрополичої кафедри митрополитом Чернівецьким і Буковинським Онуфрієм перебувала на Святій Землі з метою доставки до України Благодатного вогню.

 

До складу делегації також увійшли: керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Балтський і Ананьєвський Олексій, єпископ Обухівський Іона, голова Адміністративного апарату Київської Митрополії протоієрей Володимир Коцаба, миряни.

18 квітня, напередодні Великої суботи, Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій очолив утреню Великої суботи з чином погребіння Плащаниці у Троїцькому храмі Руської Духовної Місії в Єрусалимі.

За богослужінням молилися члени делегації Української Православної Церкви та численні паломники.

Цього ж дня відбулася зустріч митрополита Онуфрія  та членів делегації з Блаженнішим Патріархом Святого Града Єрусалима і всієї Палестини Феофілом ІІІ.

19 квітня, в ніч на Велику суботу, у Троїцькому соборі Руської духовної місії в Єрусалимі члени делегації Української Православної Церкви молилися за Літургією святителя Василія Великого.

Богослужіння звершив Місцеблюститель Київської Митрополичої кафедри митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій у співслужінні митрополита Ташкентського і Узбекистанського Вікентія,  членів делегації у священному сані та духовенства місії.

У Велику суботу члени делегації Української Православної Церкви взяли участь у богослужінні в храмі Гроба Господнього в Єрусалимі.

Під час служби близько 10 тисяч вірян з усього світу спостерігали чудо сходження Благодатного вогню.