Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній: «Стоячи на колінах, діти просять Христа Спасителя зберегти мир в нашій країні»

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній: «Стоячи на колінах, діти просять Христа Спасителя зберегти мир в нашій країні»27 січня у Києві в приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченок відбулось чергове засідання загальнонаціонального круглого столу за участю екс-президентів України Леоніда Кравчука, Леоніда Кучми та Віктора Ющенка. Учасники круглого столу обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні. На запрошення організаторів в роботі круглого столу взяв участь Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

В своїй промові владика Антоній наголосив, що протистояння в країні все більше і більше загострюється. Усі спроби припинити насильство поки що, нажаль, не дали результату. «Сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо власну неміч та потребу у Божій допомозі, без якої усі наші зусилля так і можуть залишитися безрезультатними», – зазначив владика.

Митрполит Антоній розповів присутнім, що Українська Православна Церква ініціювала всеукраїнський дитячий молебень за нашу Батьківщину. «Господь завжди чує щиру молитву дітей. Вчора на молебень у Лаврі прийшло кілька сотень дітей. Стоячи на колінах, вони просили Христа Спасителя зберегти мир в нашій країні, послати нам спокій, зупинити насильство. Саме ці діти будуть завтра розбудовувати цю країну. І ми маємо зберегти Україну для них. Не для себе, а для них, для дітей. Ми маємо передати їм до рук нашу країну цілою, в мирі та злагоді», – сказав митрополит Антоній.

До політиків владика звернувся з закликом засудити кровопролиття та не допустити нової ескалації конфлікту. Митрополит Антоній підкреслив, що влада і опозиція мають продовжувати діалог заради збереження миру в Україні. «Кожна зі сторін має власні прагнення, власні амбіції. Кожен намагається домогтись свого, ніхто не хоче поступитися своїми інтересами. Однак, нажаль, в цій боротьбі ми забуваємо про країну. Якщо сьогодні пролиється кров, якщо ми ввергнемо країну у вир громадянської війни, то як ми будемо завтра дивитися в очі нашим дітям?», – наголосив владика.

Митрополит Антоній запевнив, що Українська Православна Церква постійно підносить молитви за примирення в країні, за порозуміння та злагоду.

http://news.church.ua