Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у Всеукраїнській конференції з питань паломництва

Митрополит Бориспільський і Броварський Антоній взяв участь у Всеукраїнській конференції з питань паломництва28 жовтня в галереї “Соборна” на місці будівництва Кафедрального собору Української Православної Церкви відкрилася Всеукраїнська конференція з питань паломництва, яка протягом одного дня звершиться у Києві, і буде продовжена інформаційною паломницькою поїздкою в Грецію, організованою Паломницьким Центром УПЦ.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира молебнем “На початок всякої доброї справи” Конференцію відкрив  керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній. Молебень відбувся в нижньому Андріє-Володимирському храмі Кафедрального собору УПЦ в присутності учасників Конференції, керівників і співпрацівників паломницьких служб УПЦ.

В галереї “Соборна” на місці будівництва Кафедрального собору УПЦ, де відбулася Конференція, митрополит Антоній зачитав Вітальне слово Предстоятеля Української Православної Церкви  і також сам звернувся до учасників Конференції з привітанням. В своєму слові митрополит Антоній підкреслив важливість роботи паломницьких служб в наш час, коли їх діяльність часто має місіонерський зміст. Також владика Антоній наголосив присутнім на необхідності поєднання зусиль у паломницькій сфері при підтримці Паломницького Центру УПЦ, який був створений Священним Синодом саме для координації роботи паломницьких служб Церкви.

Після цього до присутніх звернувся голова Парафіяльної ради Кафедрального собору єпископ Бородянський Варсонофій. Він привітав співробітників паломницьких служб і наголосив на тому, що Кафедральний собор, хоча і знаходиться у стані розбудови, найближчим часом стане духовним центром України і посяде гідне місце серед її святинь, гідних поклоніння.

Під час роботи Конференції були розглянуті питання організації масових паломницьких поїздок, пов´язаних з ключовими подіями в житті Церкви. Зокрема, було розглянуте питання організації паломництва в Трійце-Сергієву Лавру з нагоди ювілею 700-ліття народження преподобного Сергія Радонезького. Також відбувся анонс масової поїздки прочан в німецьке місто Ахен у червні 2014 року з нагоди відкриття пелен Богонемовляти.

Наступного дня Конференція продовжить свою роботу під час інформаційного туру в Грецію, організованого Паломницьким Центром УПЦ для співробітників паломницьких служб України. Поїздка триватиме з 29 жовтня по 5 листопада.

Детальніше про роботу Паломницького Центру УПЦ можна дізнатися на його офіційній сторінці pilgrims.in.ua

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31