Відійшов до Господа клірик Бориспільської єпархії протоієрей Петро Саранюк (оновлено)

Відійшов до Господа клірик Бориспільської єпархії протоієрей Петро Саранюк (оновлено)8 листопада 2021 року на 65 році життя після тяжкої хвороби відійшов до Господа клірик Бориспільської єпархії настоятель Свято-Миколаївського храму с. Гнідин протоієрей Петро Саранюк.

Активне і насичене життя отця Петра починалося з юних літ, коли він полюбив спорт та вирішив професійно займатися тяжкою атлетикою. Після вступу до інституту фізкультури він вирішує не тільки займатися спортом, але й допомагати іншим спортсменам ліквідувати наслідки травм. Після інституту Петро Саранюк здобув освіту і практику з мануальної терапії та далі професійно працював не тільки зі спортсменами, але й з усіма, хто потребував допомоги.

Таким чином Господь готував його до служіння Собі. Він був віруючим, проте призвання до священницького служіння Петро відчув тоді, коли став парафіянином у селі Гнідин, у прилаштованому під храм будинку і допомагав настоятелю. А після смерті настоятеля, у 2003 році отця Петра призначили новим настоятелем невеликої громади. 

Трудами отця Петра було збудовано новий красивий храм у селі, організовано недільну школу при ньому, хор, облаштовано прихрамову територію, налаштовувалося духовне парафіяльне життя. Не полишив батюшка Петро й своєї лікувальної справи. З благословення священноначалля отець Петро продовжував практику мануальної терапії. У позабогослужбовий час він приймав пацієнтів. Чутки про священника-мануальника йшли далеко за межі України. До нього зверталися люди різних сфер суспільства - прості, бізнесмени, політики, духовенство - і з кожним у нього було про що поговорити. Він вмів щось добре порадити, розповісти про Бога. Люди, які з ним спілкувалися, підтвердять, що батюшка щиро любив Бога і людей.

Священноначалля та духовенство Бориспільської єпархії висловлює свої співчуття духовним чадам та близьким спочилого. Віримо, що милосердний Господь протоієрея Петра «в оселях праведних вселить, на лоні Авраамовому упокоїть, і до праведних причислить». Вічна йому пам’ять!

*     *     *

10 листопада 2021 року, з благословення керуючого Бориспільською єпархією, Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського о 10:00 в Свято-Миколаївському храмі с. Гнідин буде звершено Божественну Літургію за новоспочилим настоятелем храму прот. Петром Саранюком. 

Чин похорону о 12:30.

 

 
March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31