Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)Тяжкий урок Господь подає сьогодні нашій Батьківщині та Церкві.  При в'їзді в населений пункт приємно бачити храм Божий, хочеться, як прийнято з віків – тихо зайти, пошепки поставити свічку, з трепетом поцілувати ікони, помолитися Богу…. На кожній Службі Божій  –  Святій Літургії священики Української Православної Церкви (далі – УПЦ) на колінах щиро возносять свої молитви за припинення братовбивчої війни. 

За роки незалежності ми майже забули, як під час  радянського тоталітарного режиму закривалися храми, зневажалися релігійні обряди та  принижувалася християнська гідність, порушуючи права і свободи совісті людини.

На сьогодні у нас всіх велике випробування у твердості віри та синівської  любові до Бога: «Хто заповіді виконує, той любить мене». У різних випадках християни, ступаючи стезями Іісуса Христа, вишукують можливість допомогти один одному в біді і  тому, хто через різні причини звернув із стежки Істини. Повчаючи з любов’ю, як попереджає нас Апостол Павел, ми зобов’язані подавати руку різної допомоги, часом  переконувати тих, хто через своє нерозуміння, чи може під впливом інших своїх співвітчизників, а може і через інші причини, бо де багато молитви, там і «князь світу цього» найбільше активізується у своїй діяльності має неправильне бачення.

«Чому в неділю закрита церква у селі Пасічна Баришівського  району Київської області? Хто її закрив?» –  запитують православні українці. Що стало причиною протистояння серед християн? На жаль, замість братської допомоги у ситуації простого людського непорозуміння, яке можна було б вирішити мирним шляхом, проявилася одна із найгірших гріховних  рис – ненависть, яка відобразилася у нагнітанні образ, засудження, обзивання та в інших смертних спокусах.

Наші співвітчизники, зокрема ті, які  голосно читають Святе Письмо і слова: «Прийдіть до мене всі втомлені й обтяжені, і я облегшу вас. Візьміть ярмо моє на себе й навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем, тож знайдете полегшу душам вашим» (Мт 11, 29) у час, коли Батьківщина у розпачі та безнадії. Саме представники Української Православної Церкви Київського Патріархату (далі – УПЦ КП), забуваючи про християнські чесноти –   любов і лагідність, з криком, підбурюючи і так вже змучених від трагічних подій у державі людей, розгорнули страшну гріховну  акцію, з порушенням законодавства і всіх моральних устроїв –  рейдерства святині Божої.

Непорозумілися жителі села Пасічне з настоятелем Свято-Троїцької парафії УПЦ отцем Сергієм Кушніром. Керуючий Бориспільською єпархією, до складу якої належить  парафія с. Пасічна, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній ретельно опрацював всі причини  складної ситуації та внесені скарги релігійної громади села, ураховуючи  їх, вірних чад УПЦ – парафіян села Пасічне, своїм розпорядженням звільнив отця Сергія з посади настоятеля і призначив нового священика.

З Божої Милості, 13 вересня 2014 р. перед  храмом секретар  Бориспільської єпархії УПЦ протоієрей Костянтин Пилипчук у співслужінні з духовенством Бориспільської єпархії звершили водосвятний молебень, на який зібралося майже сто вірян, молитву за Україну та за  загиблими воїнами у зоні  АТО.

Після молитви отець Костянтин зачитав розпорядження про звільнення з посади настоятеля Свято-Троїцької парафії ієрея Сергія Кушніра та призначення виконуючим обов’язки настоятеля ієромонаха Веніаміна (Мазурчака). Непорозуміння було вичерпано, громада залишилася задоволеною.

Зовсім іншої думки в УПЦ КП: використовуючи хибке становище авторитету настоятеля храму серед місцевої громади, провели підривну діяльність. Адже питання перейти до УПЦ КП на перших порах взагалі ніким не порушувалося. Метою було замінити настоятеля, але в "потрібний момент" з'явилися горе-радники переходу парафії до УПЦ КП.

В агітації громади села було використано класичні неправдиві і гріховні  звинувачення в сторону УПЦ, що звучали вже не раз з вуст про-розкольницьких сил: "…вони не українська, а московська Церква"; "…вони не моляться за Україну…" та інше. Після такої акції, яка нагадує сеанс насильницького тиску на психіку людей, голосно їх запитували: «…ви за яку Церкву -  Московську чи Київську?!» За таких обставин і збиралися підписи селян "за перехід" в "український" Київський патріархат. Після молебню, як за командою повиходили різні особи і в рясах, зокрема, які під час молебну переховувалися поруч в кущах, вишикувались, як вони потім сказали, на молитву, проте жодного слова молитви від них ніхто не почув, а навпаки з їх уст лунали образи, вигукувалися лайливі вислови. Забули наші співвітчизники, що Святе Письмо застерігає і щодо мовленнєвого антиетикету, що різні вирази і фрази, які породжують розбрат, а найголовніше, заперечують і знищують  християнську чесноту – любов є злочином і проти Бога. Апостол Павел застерігає всіх не вживати прокльонів, наклепів і сороміцьких слів (Кол. 3, 8). Далі представник УПЦ КП зачитав рішення громади села про перехід до них, демонстративно закликав підняти руки тих, хто за українську церкву. Частина людей, які були поряд з ними, збентежені і схвильовані, розгублено  підняли руки, проте, частина людей взагалі, побачивши, що діється щось недобре, швидко почала розходитися по домівках, значна ж частина співала молитви біля храму. "Прихильники" УПЦ КП стояли навпроти і під прапором України виконали гімн України.

У час, коли  представники УПЦ КП підбурили людей до агресії, священики з парафіянами змушені були зачинитися у храмі. Що відбувалося зовні – важко передати словами – штовханина, суперечки, образи, залякування та погрози одне одному… Було кілька спробувань штурму храму. Священики УПЦ КП ходили серед християн і викриками підбурювали їх до розбрату та ненависті, принижуючи тих, хто молився Богу, безглуздими жартами, забуваючи, що «Христос посеред нас! – І є, і буде!».

Протистояння не закінчилося, у результаті – храм опечатано і розв’язання проблеми буде передано до суду.

“Любіть ворогів ваших, благословляйте тих, хто проклинає вас, творіть добро тим, хто ненавидить вас, і моліться за тих, хто кривдить і гонить вас” (Мф. 5, 44).

Прес-служба Бориспільської єпархії УПЦ

Молебень Свято-Троїцької громади с. Пасічна

 

Розпорядження про звільнення настоятеля парафії с. Пасічна

 

Молитва за Україну

 

Заупокійна молитва за загиблими воїнами

 

Священики Київського патріархату проводять агітаційну роботу в с. Пасічна 

 

Мітинг представників Київського патріархату

 

Активісти захоплення храму викривають свою релігійність

 

Священик УПЦ КП провокує громаду до протистояння

 

 

Силове протистояння за храм в с. Пасічна

 

 

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)  Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)Спроба захоплення храму на Київщині (+відео оновлено)

 

Спецвипуск телеканалу "Глас" від 16 вересня 2014 р.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

КИЇВЩИНА. Релігійна громада залишається в УПЦ, але представники громади села під проводом Київського патріархату намагаються захопити храм

 

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31