Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.

Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.29 березня 2023 року у середу п'ятої седмиці Великого посту в Олександро-Невському храмі села Ярешки була звершена соборна Божественна Літургія Передосвячених Дарів.

 

Перед початком богослужіння священнослужителі Березанського благочиння приступили до Таїнства Покаяння, котре звершив духівник благочиння протоієрея Анатолій Левицький.

З благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, Передосвячену Літургію звершив секретар Бориспільської єпархії Преосвященніший Діонісій, єпископ Переяслав-Хмельницький.

Його Преосвященству співслужили благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) та духовенство благочиння.  

Цього дня, згідно церковного уставу, на "Господи воззвах" додаються 24 особливі стихири, котрі молитовно налаштовують віруючих до читання Покаянного канону преподобного Андрія Критського ("Маріїного стояння").  

За богослужінням була піднесена сугуба молитва за припинення війни та мир в Україні, за українське військо та вимушених переселенців.  

Після запричасного віршу проповідь виголосив настоятель Свято-Троїцького храму села Недра протоієрей Андрій Кучмет.  

В кінці з архіпастирським словом до духовенства та парафіян звернувся владика Діонісій.

Наостанок настоятель храму ієрей Ігор Стокаліч подякував Преосвященному владиці та духовенству за спільну молитву.

Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.Спільна сповідь та архієрейська Передосвячена Літургія у Березанському благочинні.

Останні новини