Відбулося силове захоплення православного храму с. Селичівка.

Відбулося силове захоплення православного храму с. Селичівка.7 квітня 2022 року о 7.30  до Свято-Вознесенського храму с. Селичівка приїхав настоятель храму, але в храм його не впустили озброєні люди,  які представились представниками місцевої територіальної оборони.

Староста села Кубрак Н.П. підтвердила, що нашу православну релігійну громаду до храму не пустять. Прихожани храму просили, щоб їх впустили до храму на богослужіння, але знову отримали відмову від старости села. Вона повідомила, що мешканці села збирають сходку та хочуть перейти до іншої конфесії, а саме до Православної Церкви України.   

Зазначена сходка села, з ініціативи старости Кубрак Н.П., відбулась 9 квітня о 12.00 біля клубу села Селичівка. На ній були присутні близько 100 осіб - мешканців села, які не є членами нашої релігійної громади, а також представники ПЦУ Арсеній Квачола із села Волошинівка та  Михаїл Сливчук із смт. Баришівка, які агітували про перехід до своєї церковної організації, не давши навіть виступити членам нашої релігійної громади. На цих зборах, мешканцями села, було прийнято рішення про перехід нашої громади до ПЦУ. Треба зазначити, що люди, які прийшли на цю сходку і голосували, не мають жодного відношення до нашої церковної громади, храм практично не відвідували і не приймали участі у богослужіннях і релігійному житті церковної громади. Під тиском озброєних представників тероборони настоятель о. Володимир змушений був віддати ключі від храму представнику селищної ради. 

11 квітня 2022 року о 12.00 о. Володимир хотів відчинити храм, щоб забрати особисті речі, але йому було відмовлено і поставлено вимоги про передачу статутних документів. Ініціатором цих дій був «священник» ПЦУ Арсеній Квачола.

Після зазначених подій членам нашої релігійної громади, які залишились вірними Українській Православній Церкві, почали надходити погрози і залякування стосовно їхньої віри, а також за те що вони не підтримали перехід до ПЦУ. Також їх попередили, якщо хтось із священників Української Православної Церкви буде приїздити до села, їх не допустять до храму.

15.04.2022 року представниками сільської громади на чолі зі старостою села Кубрак Н.П., «священниками» ПЦУ Арсенієм Квачола та Михаїлом Сливчуком було здійснено незаконне проникнення у будівлю храму. На місце події були викликані співробітники поліції, які не завадили рейдерам захопити православний храм. За фактом цього злочину до місцевого осередку поліції настоятелем храму було подано заяву про скоєння злочину.

Таким чином, фактично відбулось силове захоплення православного храму с. Селичівка прибічниками ПЦУ з допомогою представників місцевої тероборони. Необхідно зазначити, що православна громада с. Селичівка, на чолі з настоятелем парафії, нікуди не переходила і залишається вірною канонічній церкві під омофором Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31