Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)7 січня Свята Православна Церква відзначає Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Боголюдини Іісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха і смерті.

Свято Різдва Христового є другим після Пасхи великим святом. Різдво Христове – велике дванадесяте неперехідне свято, котре має п’ять днів передсвяткування і шість днів післясвяткування. Цього дня вшановується велика для всього християнського світу подія — народження Іісуса Христа у Вифлеємі. Іісус Христос – втілений Бог, Котрий прийшов на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народження Спасителя світу — 5508 рік від створення світу. Від цього моменту починається відлік часу. Згідно з повіствуванням Євангелія, мати Іісуса Христа Марія та її обручник Йосип жили в Назареті, а до Вифлеєму прийшли, виконуючи наказ правителя Августа з’явитися всьому населенню на перепис. Оскільки на перепис населення Римської імперії зібралося дуже багато людей, Марія та Йосип не змогли знайти місця для ночівлі, а тому їм довелося шукати прихистку в невеликій печері, де за поганої погоди зазвичай ховалися чабани. Там Марія і народила Сина Божого. Тоді янгол спустився з неба й повідомив чабанам, які в цей момент не спали, що Бог народився. Пастухи перші прийшли вклонитися немовляті. На небі засяяла Вифлеємська зоря, що сповіщала світу про народження Спасителя та вказувала шлях до Царя всіх людей. За пастушками до печери з Марією та Іісусом Христом прийшли язичницькі мудреці-волхви й принесли Богу подарунки: золото, ладан і миро. Золото символізувало царську владу, ладан — Божу волю, смирну — долю пророка. Пославши Свого Сина на землю, Бог показав людству важливість любові – основи нової заповіді Божої. (сайт Березанського благочиння)

На честь Різдва Христового на парафіях єпархії відбулися святкові богослужіння, різдв'яні вистави, колядування та благодійні заходи.

7 січня 2022 р. в храмі Нерукотворного образа Господа нашого Іісуса Христа м. Бориспіль звершене святкове богослужіння. Після Богослужіння звучали колядки та вітання від парафіяльного хору та дітей Недільної школи.

 

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

Прихожани парафії в честь Пророка Іллі м. Бориспіль Різдво Христове зустріли за Богослужінням. Після завершення вихованці Недільної школи всіх присутніх привітали з народженням Спасителя колядками та побажаннями.

  

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня, у святковий день Світлого Різдва Христового, Божественну Літургію в Свято-Покровському кафедральному соборі м. Бориспіль звершив благочинний I Бориспільського благочиння, настоятель Свято-Покровського кафедрального собору протоієрей Олександр Бондар та клірики собору. За богослужінням лунав спів архіієрейського, нижнього та дитячого хорів. В кінці літургії, вихованці недільної школи презентували Різдвяну виставу: "12 місяців". На завершення всі дітки отримали солодкі гостинці.

 

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється) 

Учні недільної школи при чоловічому монастирі на честь Святого Архістратига Михаїла м. Переяслава привітали прихожан храму, вихованців дитячого будинку та літніх людей геріатричного відділення з Різдвом Христовим!

Вистава "Одного разу у Віфлеємі" нагадала глядачам про подію, яка відбулася понад два тисячоліття - народження Божого Сина. У дитячому виконанні різдвяне привітання було по-особливому зворушливим. Головні герої своїм прикладом вчили бути добрими, милосердними, а головне – вони вірили, що Немовлятко, народжене в убогій стаєнці – Спаситель Світу!  

Після першого виступу у храмі Архімандрит Антоній Пономаренко подякував юним акторам та кожному вручив солодкий подарунок.

Потім учні завітали до геріатричного відділення Переяслав-Хмельницького Центру соціального захисту пенсіонерів та інвалідів. Літні люди із задоволенням переглянули виставу і оплесками віддячили акторам! Ієрей Володимир Павелко привітав усіх з різдвяними святами та розповів історію свята. 

В Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей юні артисти привітали діток, а ієрей Володимир побажав вихованцям міцного здоров'я та вручив солодкі подарунки. На дитячих обличчях сяяли посмішки, адже до них завітала різдвяна казка!

 Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

 

8 січня 2022 року настоятель Свято-Успенського храму міста Березані ієрей Димитрій Бондар разом із хористами та парафіянами відвідали Березанський будинок пристарілих. Священик розповів про значення свята Різдва Христового. Хористи виконали колядки. Отець Димитрій вручив персоналу та жителям будинку подарунки.

 Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

 

7 січня 2022 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані Божественну Літургію звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні протоієрея В’ячеслава Ушакова та ієродиякона Никона (Згурського). За богослужінням співали Молодіжний хор під керівництвом Прокопенка Арсенія та Кліросний хор під керівництвом Ольги Ганжи. Після читання Євангелія проповідь виголосив протоієрей В’ячеслав Ушаков. За богослужінням була піднесена молитва за припинення пандемії коронавірусу та за лікарів. В кінці отець Назарій зачитав Різдвяне послання Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського. Після Літургії вихованці храмової Недільної школи привітали парафіян колядками із Різдвом Христовим.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня цього року Божественну Літургію в Архангело-Михайлівському храмі міста Березані звершив настоятель протоієрей Сергій Таран. Після Літургії священнослужитель зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви. Після Літургії вихованці храмової Недільної школи привітали парафіян із Різдвом Христовим виставою та колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 грудня в день свята Різдва Христового, в Свято-Стефанівському храмі с. Семенівка було відслужено Божественну Літургію, яку звершив настоятель ієрей Євгеній Муравіцький йому співслужив ієрей Сергій Осипчук. Під час Літургії були піднесені особливі молитви про хворих, лікарів та проти епідемії. Після Божественної Літургії ієрей Євгеній зачитав Різдвяне послання керуючого Бориспільською єпархією, митрополита Антонія.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

В різдвяну ніч із 6-го на 7 січня цього року в Олександро-Невському храмі села Ярешки святкове Всенощне бдіння та Божественну Літургію звершив настоятель ієрей Ігор Стокаліч. В кінці богослужіння священик зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України. Наостанок хор вітав парафіян колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня цього року у Свято-Троїцькому храмі села Недра різдвяну Божественну Літургію звершив настоятель протоієрей Олександр Клименко у співслужінні ієрея Ярослава Холодницького. Після читання Євангельського уривку отець Олександр виголосив проповідь. Після Літургії присутніх привітав ієрей Ярослав. В кінці найменші парафіяни вітали всіх колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня цього року різдвяну Божественну Літургію на Митрофанівському приділі Свято-Покровського храму села Поділля звершив настоятель протоієрей Олександр Губенко у співслужінні диякона Віктора Опанасенка. За богослужінням було зачитано Різдвяне послання Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського. Після Літургії вихованці недільної школи підготували виступ та привітали парафіян із Різдвом Христовим.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня цього року різдвяну Божественну Літургію в Спасо-Преображенському храмі села Коржі звершив настоятель протоієрей Миколай Борисюк. Також була піднесена молитва проти пандемії коронавірусу та за лікарів. За богослужінням було зачитано Різдвяне послання предстоятеля нашої церкви, блаженнішого митрополита Онуфрія. В кінці богослужіння, настоятель привітав усіх з Різдвом Христовим та побажав Божого благословення на духовні подвиги в цьому році. Після Літургії хор храму привітав парафіян зі святом колядками та, в свою чергу, вихованці недільної школи “Фавор” подарували різдвяну радість всім присутнім храмі.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня 2022 року у Свято-Ірининському храмі села Пилипче ієрей Ярослав Холодницький відслужив Різдвяний акафіст, після якого хористи прославляли Христа колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня 2022 року в храмі Різдва Іоанна Предтечі села Лехнівка Божественну Літургію звершив настоятель протоієрей Анатолій Левицький. Після богослужіння діти та церковний хор виконували різдвяні вірші та співали колядки.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня на Різдво Христове Божественну Літургію святителя Іоанна Златоуста у Свято-Миколаївському храмі села Бзів звершив настоятель ієрей Василій Кость. Після богослужіння хористи традиційно прославляли новонародженого Христа колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

На Різдво Христове 7 січня цього року в храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе Божественну Літургію звершив настоятель ієрей Ілля Ляшик. За богослужінням було зачитане Різдвяне послання Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського. Після Літургії церковний хор і найменші парафіяни привітали присутніх віршами та колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня зранку у Свято-Димитрівському храмі села Садове святкову Божественну Літургію звершив настоятель протоієрей Валерій Повх. За богослужінням священик зачитав Різдвяне послання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви. Після Літургії вихованці недільної школи вітали присутніх колядками.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня 2022 року, в день славного Різдва Христового в храмі Святого Архістратига Божого Михаїла с. Проців Другого Бориспільського благочиння, відбулася урочиста Божественна Літургія з нагоди свята Різдва Господа нашого Ісуса Христа.

Богослужіння очолив настоятель храму, благочинний Другого Бориспільського округу, архімандрит Феогност (Юраш). Під час Богослужіння, були піднесенні особливі молитовні прохання про припинення поширення захворюваності та зцілення хворих. Також отець благочинний зачитав святительські Різдвяні послання Блаженнішого митрополита Онуфрія, та керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Антонія митрополита Бориспільського та Броварського. Славленням Новонародженого Спасителя Світу наповнився не тільки храм Божий але й серця віруючих під час співу Різдвяних колядок. На згадку про Різдво Христове, маленьких прихожан, настоятель храму традиційно привітав пам'ятними дарунками та солодощами.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)

7 січня 2022 року в Свято-Покровській церкві села Плоске була відслужена святкова Різдвяна Божественна Літургія,яку очолив настоятель храму протоієрей Миколай Сидоренко. Під час богослужіння віруючі сподобились причаститися Святих Христових Таїн. Після проповіді в якій протоієрей Миколай зазначив:"Христос прийшов у світ,щоб принести людям мир,спокій, порозуміння, любов і спасіння."І ми повинні нести цю любов в кожну оселю та поділитися з рідними та близькими.А саме головне молитися,щоб Господь благословив миром нашу святу землю. Після закінчення літургії відбувся Різдвяний святковий концерт,де дітки недільної школи привітали всіх віруючих з Різдвяними та новорічними святами.

Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)Різдво Христове на парафіях єпархії (оновлюється)