ОСЕЩИНА. Відбулося паломництво Святинями Києва 

ОСЕЩИНА. Відбулося паломництво Святинями Києва Недільний день. Свято Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

З ранку була звершена Божественна Літургія протоієреєм Олександром Стасів та братією у нашому рідному храмі на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця с. Осещина Другого Вишгородського благочиння Бориспільської Єпархії УПЦ.

Після Служби Господу, була смачна загальна трапеза і після цього, самі відчайдушні парафіяни на чолі з настоятелем протоієреєм Олександром відправилися у паломництво до Святині Київської Русі і всього православного світу – Києво-Печерської ЛАВРИ і до – Київського Свято-Введенського чоловічого монастиря.

А відчайдушні тому, що ми всі бачили, що у цей день вночі різко змінилася погода і були усі ознаки скорого дощу…

І в той же час, у нас було палке бажання поїхати до Святої Лаври і Преподобних Києво-Печерських. І ми це здійснили. Завдяки погоді, паломників у Лаврі було не багато, і це дало нам змогу вільно перебувати і у Ближніх Антонієвих Печерах і у Дальніх Феодосієвих Печерах, ми помолилися і вклонилися кожному Святому у цих печерах, ми з великою зацікавленістю слухали розповіді раби Божої Ксенії Стасівої майже про кожного Преподобного, біля якого ми зупинялися, про їхнє життя в умовах затвору, про безліч їх допомоги православному люду, та ті чудеса, які відбуваються кожного дня у цій Святій Обителі.

А нам залишається тільки вірити і доносоти , як можливо більше до інших людей усі ці розповіді про Святих Лаврських Угодників!

Дощ не вщухав, але і ми були у духовному підйомі, пішли на монастирське кладовище, вклонилися рідним могилкам Митрополита Володимира (Сабодан) і архімандрита Аврамія (Куява) у схимі Агапіт. Саме дорогий наш отець Аврамій благо словив будівництво нашого сільського храму на честь Святителя Спиридона Єпископа Триміфунтського Чудотворця. Він так і сказав майбутньому настоятелю протоієрею Олександру : ти не бійся, будуй, а Спиридончик тобі допоможе…

Після Лаври, незважаючи на зливу, ми поїхали до Свято – Введенського монастиря.

Зайшли до Храму і нас полонила незвичайна тиша, на це звернули увагу усі паломники, бо було щось неземне у цьому. Із сльозами на очах вклонилися Святині землі Руської – Чудотворному образу Божої Матері «Призри на смирення». У нижньому Храмі на честь Вмч. Димитрія Солунського вклонилися мощам преподобної Димитри, засновниці цієї обителі.

Чесно кажучи, ми усі добренько промокли, але, що нам дощ, коли ми разом!

«Не бійся, тільки віруй!», говорить Святе Євангеліє. І ми у відповідь: Віруємо Господи, поможи нашому невірству»

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31