БРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід Дмитрович

БРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід Дмитрович18 травня 2020 року після тривалої боротьби з хворобою перестало битися серце багатолітнього прихожанина Петро-Павлівського собору м. Бровари, заслуженого майстра України, Кляшторного Леоніда Дмитровича. 

Наступного дня, 19 травня, з благословення митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, відбулося відспівування, яке очолив, у співслужінні собору духовенства, настоятель Петро-Павлівського собору м.Бровари протоієрей Олександр Левчук. У своєму слові отець Олександр відмітив, що Леонід Дмитрович був дуже віруючою людиною і любов до Бога він виражав своїми золотими руками, творячи красу у храмі. Також зворушливу проповідь про спочилого промовив настоятель храму на честь Вознесіння Господнього с. Дударків Бориспільського району архімандрит Нестор (Горшенін), який згадав про християнські чесноти спочилого, які надихали й умиротворювали всіх, хто з ним спілкувався.

ДОВІДКА. Кляшторний Леонід Дмитрович народився 1 листопада 1950 року у місті Мозир Гомельської області в Білорусі. Здобув спеціальність майстра художнього оброблення металу. Працював 1971–78 художником, майстром на підприємствах Києва. З 1973 року брав участь у всеукраїнських мистецьких виставках. Володів техніками лиття, кування, тонування, філіграні, інкрустації, чорніння, карбування. Виробляв ліхтарі, люстри, чаші, декоративний посуд, шаблі, булави, пірначі, пістолі, мечі, церковне начиння для православних храмів. Ім'я Леоніда Дмитровича відоме далеко за межами України, адже його роботи входять до приватних колекцій художніх виробів та храмів у багатьох країнах світу. Також інформацію про Кляшторного внесено до Енциклопедії Сучасної України.

Вічна пам'ять спочилому брату у Христі Леоніду! Нехай його Господь «в оселях праведних вселить, на лоні Авраамовому упокоїть, і до праведних причислить»!

 БРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід ДмитровичБРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід ДмитровичБРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід ДмитровичБРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід ДмитровичБРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід ДмитровичБРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід Дмитрович БРОВАРИ. Відійшов до Господа заслужений майстер України Кляшторний Леонід Дмитрович

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31